El CEEI Castelló organitza una jornada sobre habitatge i ocupació a Cirat dins de les trobades Focus Pime

El Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) recupera aquest mes de setembre les trobades en el marc del programa Focus Pime i Emprenedoria que tracten de diversificar l’activitat pel territori de la província de tal manera que es donin oportunitats a diferents àrees del sud, centre i nord provincial. En aquest sentit, se celebrarà una jornada a Cirat el pròxim 27 de setembre organitzada pel CEEI i el Centre de Desenvolupament Rural (CDR) Palància Millars.

En el saló multiusos de la localitat, des de les 9.30 hores del matí i fins a les 13.30 de la tarda se celebrarà la jornada titulada Nous horitzons: solucions residencials per a impulsar l’emprenedoria i el desenvolupament econòmic. La zona sud de Castelló enfronta un desafiament: encara que existeixen oportunitats laborals, la falta d’opcions d’habitatge accessible està frenant el creixement empresarial i dificultant el desenvolupament de nous projectes emprenedors. Aquest desequilibri entre l’oferta d’ocupació i l’habitatge està afectant negativament el desenvolupament econòmic.

La directora de CEEI Castelló, Alexandra Badoiu, ha assegurat que “conscients d’aquesta problemàtica, apostem per l’organització d’aquesta jornada, per a obrir un espai de diàleg i col·laboració”. A més, explica que “el nostre objectiu és donar visibilitat a aquest problema i generar solucions efectives mitjançant la participació activa d’emprenedors, empreses i entitats locals. És crucial destacar i compartir les solucions que ja s’estan implementant en algunes localitats com a exemples pràctics que poden inspirar i guiar les nostres estratègies. Junts, podem explorar enfocaments innovadors i adaptar les millors pràctiques per a superar aquesta bretxa i fomentar un desenvolupament sostenible a la regió”.

La jornada començarà amb la benvinguda de l’alcalde de Cirat, Pascual Salines, i la directora del CEEI, Alexandra Badoiu, per a donar pas a la primera sessió a càrrec de Sabrina Veral Borja, experta en intel·ligència competitiva, innovació, tendències de consum i hàbitat, qui abordarà una xerrada sota el títol de Revitalització rural: aprofitar tendències actuals per a reactivar el mercat de l’habitatge.

Després d’una pausa per a networking, es reprendrà la jornada amb una interessant taula rodona sota el títol d’Ocupació i habitabilitat: un binomi indivisible, on s’analitzarà la relació directa entre l’atracció de talent, el desenvolupament emprenedor i la disponibilitat d’habitatge. En aquesta taula rodona moderada per Guillermo López, el coordinador del CDR Palància, participaran Pere Parrilla, tècnic de l’oficina d’habitatge de la Mancomunitat Alt Palància (XALOC); Francisco Pérez-Caballero, president de la Federació de Cooperatives d’Habitatges i Rehabilitació de la Comunitat Valenciana (FECOVI); Marta Monzó, tècnica AEDL del Pacte Territorial per l’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Alt Palància; Miguel Fortea, coordinador del Pacte d’Ocupació i Habitatge de la Mancomunitat Riu Millars; Juan Frontera, tècnic d’habitatge en Reactiva Els Ports; i Carmen Gimeno Suñer, coordinadora de projectes en Interpreta Natura.

Com a última part de la jornada se celebrarà la sessió titulada La Canya Social, que consisteix en una trobada periòdica per als qui estan compromesos amb causes socials i ambientals. Es tracta d’un espai per a connectar, inspirar i donar visibilitat a iniciatives transformadores i que exposarà un dels seus membres, Guillermo López.

Aquestes trobades es dissenyen específicament per a respondre a les necessitats dels diferents sectors d’activitat de la província de Castelló juntament amb els agents de l’ecosistema i es dirigeixen a startups, emprenedors i pimes de tota la província.

Cal recordar que Focus Pime i Emprenedoria és una iniciativa de CEEI Castelló, promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE+i), dins de la seva política de suport a l’emprenedoria innovadora. En aquesta ocasió, l’esdeveniment ha estat organitzat de la mà del CDR Palància Millars, un centre que té com a missió ajudar les persones del món rural a millorar la seva qualitat de vida generant oportunitats socials i econòmiques a través d’activitats de formació, assessorament i suport a l’emprenedoria.