Podcast | Benicarló i Peníscola acumulen més de 74 l/m² en el primer intens episodi de pluges, les alertes es mantenen vigents

El primer episodi de pluges, iniciat al voltant de les 22 hores d’ahir, dimarts 17, ha deixat a Benicarló amb una acumulació de 74,6 l/m², prop dels 75,8 l/m² de Peníscola.

Amb tot, la localitat de la província més severament assotada per aquestes pluges ha estat la de Borriana, amb els seus 105,2 l/m², segons Emergències CV ha informat des de la xarxa social ‘X’. Quant a la zona del Baix Maestrat, les pluges han deixat a Xert 93,2 l/m², sent el municipi més afectat, segons Avamet.

Així mateix, des del servei d’emergència de la Comunitat també s’ha informat que, a Benicarló, els bombers de la Diputació de Castelló van haver de efectuar una operació de rescat d’un vehicle a causa del temporal. L’alcalde de la localitat, Juanma Cerdà, ha afegit que també va caldre assistir a un altre vehicle addicional. Encara que també ha assegurat que “no tenim constància de cap inundació o danys a habitatges”. No obstant això, ha admés que el CEIP Martínez Ródenas “sí que ha tingut dificultats amb les inundacions, però han pogut acomplir l’activitat amb normalitat”.

A causa de les alertes, ha informat Cerdà, les carreteres en direcció a la rambla de Cervera i la rambla d’Alcalà es mantenen clausurades, en el que l’alcalde ha reiterat: “Seguim en alerta, cal anar amb seguretat; si us plau, prudència”.

Quant a les prediccions, des de la Aemet s’informa que les pluges començaran a ser més disperses, sense detenir-se, a partir de les 12 hores d’avui. No obstant això, la constància dels ruixats es mantindrà fins al diumenge, incrementant la seua intensitat demà a partir de les 18 hores i el dissabte durant gran part del dia.