Compromís considera “lamentable” que no s’aprofitaren els 285.332,50 euros de la UE concedits per millorar la competitivitat empresarial a Benicarló.

El regidor de Compromís per Benicarló i membre del Consell Rector de l’EDUSI (organisme que gestiona el Fons Europeu de desenvolupament Local-FEDER), Jordi Maura, ha mostrat la seua sorpresa pel fet que l’Ajuntament de Benicarló no aprofitara ni un dels  285.332,50 euros destinats a la innovació per a l’ocupació, l’empreniment i la competitivitat empresarial de la localitat.

Maura ha dit que si analitzem la dinàmica empresarial de la localitat, on el sector primari travessa mals moments i sectors com el del moble o el sector serveis no estan trobant relleus que reforcen la estructura productiva i exportadora de la que ha fet ostentació la localitat al llarg de dècades i que ha empleat a milers de persones. “Constatar que s’han deixat perdre gairebé 300.000 euros que s’havien de dirigir a les empreses i els emprenedors ens dol en l’ànima i no podem concebir que es donaren per perduts, al entendre que no podrien arribar a justificar totes les partides a 31 de desembre”, ha lamentat. 

Pel regidor valencianista “els benicarlandos no estem en condicions de deixar perdre les escasses oportunitats que tenim per reflotar la nostra economia” i ha reclamat “majors esforços en gestionar plans d’ocupació, recolzament d’emprenedors i formació per tal de millorar el món laboral, reforçant si cal el personal allà on siga necessari, ja que les actes reflexen les advertències de carències i la necessitat d’adoptar mesures per garantir l’execució dels projectes”, ha conclòs.

Compromís insisteix en que amb una bona gestió dels pressupostos, les licitacions pendents, la despesa i amb l’estalvi en partides com la dels subministraments o les factures extrajudicials, s’evitarien noves pujades d’impostos com les que ha executat la coalició PP-Benigazlúm Tot per Benicarló. 

Per això els valencianistes apunten, si cal, a reforçar el personal en aquelles àrees on siga necessari, optant si cal temporalment per suport extern de consultories que ajuden a les administracions en la gestió de subvencions, contractació pública, RRHH i la millora de l’organització mentre es contracta el personal. Vinaròs va justificar 384.220 euros dels 285.332,50 euros concedits.