L’exposició itinerant del Prado arribarà a Vinaròs gràcies a la Fundació Iberdrola

El conseller d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha presentat aquest dimarts, juntament amb el president de la Fundació Iberdrola Espanya, Fernando García Sánchez, l’exposició itinerant “El Prado en les carrers”. Aquesta iniciativa, organitzada pel Museu Nacional del Prado i la Fundació Iberdrola, amb el suport de la Conselleria, permetrà als ciutadans de la Comunitat Valenciana gaudir d’una selecció d’obres mestres en reproduccions a escala real a l’aire lliure.

La mostra, que compta amb 50 reproduccions de peces de les escoles espanyola, italiana i flamenca, recorrerà diverses ciutats de la Comunitat Valenciana. Començarà el 27 de setembre a Benidorm i visitarà Ontinyent, Castelló, Sagunt, Alacant, València, Vinaròs, Oriola, i finalitzarà a Borriana al juliol de 2025. A cada ciutat, l’exposició estarà disponible durant aproximadament un mes.

Rovira ha destacat que aquesta exposició ofereix una oportunitat única de “descobrir al carrer una part essencial del patrimoni artístic espanyol”, i ha subratllat la importància d’acostar l’art al públic de totes les edats, especialment als joves. A més, ha valorat la col·laboració públic-privada que ha fet possible aquest projecte, reafirmant el compromís de la Conselleria amb la conservació i difusió del patrimoni cultural.

L’exposició inclou reproduccions de pintures de grans mestres com Goya, Velázquez, El Greco, Rubens, Rembrandt i Tiziano, entre altres. A través de fotografies a mida real, panells informatius i codis QR, els visitants podran gaudir d’una experiència immersiva, semblant a la de visitar el Museu del Prado.

Aquest projecte, que va iniciar el seu recorregut el 2020, ha recorregut ja diverses comunitats d’Espanya, com Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura i Andalusia, amb gran èxit de públic.