El PSPV-PSOE acusa Mazón de bloquejar la posada en marxa de les noves línies d’autobús que beneficiarien a dues terceres parts de la població de Castelló

El PSPV-PSOE de Castelló exigeix al Consell de Carlos Mazón que deixe de bloquejar la posada en marxa de les quatre línies d’autobús interurbanes adjudicades el novembre de 2023, un projecte heretat de l’anterior executiu socialista que inclou l’increment considerable en el nombre de freqüències i la renovació completa de la flota de vehicles en gran part de la província. Segons el secretari general, Samuel Falomir, a data de hui “dues terceres parts de la població que depenen del transport públic continuen esperant aquestes millores”.

“El macrocontracte inclou les línies de connexió entre Morella, l’Alcora, Onda i la Vall d’Uixó amb Castelló de la Plana. Des de principis d’any haurien d’estar totes operatives, però no és així, sense que els alcaldes i alcaldesses sapiguem per què”. En aquest sentit, el primer edil de la capital de l’Alcalatén adverteix que “fa molts anys que demanem més viatges i freqüències i Ximo Puig va posar sobre la taula una solució que ara Mazón bloqueja malgrat tindre el contracte resolt de fa quasi un any”.

Falomir subratlla la importància d’aquestes línies per a vertebrar “una província de mar i muntanya” i ressalta que els usuaris freqüenten aquest serveiper a traslladar-se als seus llocs de treball o estudi i per a acudir a cites mèdiques i realitzar gestions a Castelló. “Amb el contracte parat estan generant moltes molèsties als usuaris que tenen el dret de conéixer què passa i per què no s’està invertint els diners dels seus impostos en el que realment importa”.

El dirigent socialista recorda que els nous contractes d’autobusos interurbans van ser fruit d’un llarg procés de participació ciutadana en les comarques de Castelló per a identificar i satisfer les necessitats de transport públic de la població. Entre les millores contemplades destaquen l’ampliació de la cobertura, l’adaptació dels horaris a la demanda real, i la connexió amb les estacions de tren de rodalia per a fomentar la intermodalitat. ·Ens preguntem si Mazón està dilatant el procés per a apuntar-se el punt a costa de perjudicar els castellonencs. El que no ens estranyaria, però el que és clar és que ni aquestes línies són una prioritat per al PP ni tampoc el benestar dels castellonencs”, sentència Falomir.