Podcast | El grup municipal socialista de Benicarló lamenta que s’inicie un nou curs sense notícies de les obres del Ramón Cid i el Joan Coromines

El grup municipal socialista de Benicarló ha lamentat que l’inici del curs a la ciutat vinga marcat per l’incompliment de les promeses dels governs del PP respecte a les infraestructures educatives i les plantilles docents. Iniciat el curs no se sap res de les obres del Ramón Cid, del Joan Coromines o del Marqués de Benicarló.

La regidora Lucía Bel ha efectuat un repàs general de la situació en l’inici del curs 2024-25 assenyalant que “no se sap res de les obres de l’IES Ramón Cid, ni el que estava previst en el Pla Edificant aprovat pel Govern de Ximo Puig, ni tampoc sabem res de les obres de millora de l’accessibilitat al centre promeses que es van anunciar fins que es poguera realitzar la gran actuació prevista per a fer nou el centre”.

En la mateixa situació es troba l’actuació promesa per a l’IES Joan Coromines, del qual tampoc se sap res de la licitació, ja començat el curs i  per a postres, les obres que havien de realitzar-se durant aquest estiu en el CEIP Marqués de Benicarló per no afectar el normal funcionament del centre durant el calendari lectiu, tampoc s’han iniciat, segons ha revelat Lucía Bel.

Quant a les incidències d’inici del curs s’ha constatat com molt negatiu el que s’hagi eliminat professorat respecte al curs anterior i no s’hagin cobert les baixes a inici de curs. Segons Lucía Bel “l’adjudicació del mes de juliol va ser un desastre, per segon any consecutiu, perquè es van deixar pendents moltes vacants per a cobrir al setembre, dificultant la tasca per als òrgans directius pel que fa a l’organització i planificació del curs tant com per als docents que en molts casos han de buscar habitatge i situar-se fora dels seus municipis d’origen”. Tanmateix, el curs s’ha iniciat amb substitucions del personal docent sense cobrir, i són els mateixos centres qui fan malabars per atendre tots els grups fins que arribi tota la plantilla necessària.

 

Bel, ha assenyalat que, per contra, la nova escola número cinc s’ha pogut posar en marxa i reconeix el treball de l’equip docent i dels operaris de la brigada durant els mesos d’estiu per a iniciar el curs amb relativa normalitat, “fet del qual ens alegrem encara que cal continuar treballant perquè tots els aularis estiguen acabats i a disposició del centre així com que la construcció del nou centre es duga a terme en el menor temps possible.