Canet lo Roig participarà en la Trobada Fundacional de ‘Canets del món’

La població de Canet lo Roig participarà el pròxim 22 de setembre de 2024 en la Trobada Fundacional de ‘Canets del món’, que se celebrarà a la localitat catalana de Canet de Mar. Es tracta d’una xarxa de cooperació i d’intercanvis socials, culturals, econòmics i esportius que pretén posar en valor la coincidència en el nom i així potenciar una ‘marca’ arreu del món.

Entre els objectius inicials de ‘Canets del món’ destaca l’impuls dels lligams fraternals amb la marca, l’intercanvi de models de gestió municipal, organitzar trobades sectorials sobre la gestió local per compartir experiències, així com l’intercanvi econòmic i turístic, facilitant trobades sectorials d’empresaris i visibilitzant com a marca turística compartida la de ‘Canets del món’, amb propostes com els ‘Camins de Canet’.
També en el festiu, social, històric i cultural, creant la ‘Festa dels Canets del món’, fomentant l’intercanvi associatiu, la recerca històrica i un circuit cultural per als municipis adherits. També en l’apartat formatiu o d’esplai entre estudiants dels municipis, mitjançant l’organització d’estades als diferents municipis, sense oblidar l’esport amb la creació de la ‘Copa dels Canets del món’.
Els primers que formen part del ‘Club’ són: Le Canet, Canet de Mar, Canet del Rosselló, Canet d’en Berenguer, Cannet-des-Maures, Canneto Sull’Oglio, Canet Herault (Erau), Canet d’Aude, Canneto Pavese, Canneto Pavese, Canet D’Adri, Canet lo Roig, Canet de Salars (MA) Aveyron, La Caunette (MA) Comunitat de comunes de Minervois a Caroux, Canneto di Pisa (MA) Monteverdi Marittimo, Canettemont (MA) CC de les Campanyes d’Artois, Caunettes_en_val (MA) Carcassona Aglo., Cannet Gers (MA) Comunitat de municipis Armagnac Adour, Canet de la Tallada (MA) La Tallada d’Empordà, Caneto (MA) La Fueva, i Caunette_sur_lauquet (MA) Comunitat de comuns de Limouxin.
L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, explicava que “estem davant una iniciativa de promoció i col·laboració d’àmbit europeu molt important per al nostre poble, ja que ‘Canets del món’, pretén ser un nexe d’unió entre aquelles poblacions que porten el mateix nom, i així potenciar la cooperació i els intercanvis socials, culturals, econòmics i esportius, entre altres, amb propostes que poden portar-nos coses molt bones per a pujar un esglaó més en el posicionament de Canet lo Roig, ja que tenim moltes coses a mostrar, sent el nostre portaestandard, el ric patrimoni d’oliveres, algunes mil·lenàries, que tenim”.
Des del Govern municipal, ja s’està treballant per impulsar noves ferramentes de promoció del municipi com la creació d’una nova pàgina web, entre altres ferramentes.
Serà al ‘Castell de Santa Florentina’ de Canet de Mar, després d’una completa jornada que arrancarà a primera hora del matí, on es farà la signatura de la Carta fundacional de ‘Canets del món’.