El PSPV-PSOE de Benicarló acusa l’equip de govern de mentir sobre la reobertura de la piscina municipal

El PSPV-PSOE de Benicarló ha acusat l’equip de govern, format pel PP i BG, de “mentir deliberadament als benicarlandos i als clubs esportius” en prometre la reobertura de la piscina municipal en un termini de quatre mesos abans de les eleccions. Segons el portaveu socialista, Ilde Añó, aquesta promesa es va fer “malgrat conéixer els problemes tècnics i burocràtics que obstaculitzaven el projecte”. Añó ha afirmat que, 15 mesos després que l’actual govern prenguera possessió, “la piscina continua tancada i barrada, sense aparença de reobrir a curt termini”.

El portaveu socialista ha assenyalat que, malgrat que el servei d’explotació i les obres de reforma de la piscina es van adjudicar a principi d’any per un import total de 3,2 milions d’euros, “res s’ha mogut en les instal·lacions des d’aleshores”, i ha afegit que “el termini d’execució està a punt d’esgotar-se”. A més, ha criticat la falta de comunicació de les àrees d’Alcaldia, Urbanisme i Esports, que “no han donat cap explicació sobre els motius del retard”.

Añó ha defensat la gestió del PSPV-PSOE durant el seu mandat, assegurant que “tenir la piscina tancada no era un capritx”. Va explicar que “la realitat és que la burocràcia és lenta i les licitacions desertes van retardar les obres molt més del que prevéiem”, però va remarcar que “sempre vam ser transparents amb els veïns”. Finalment, ha exigit als actuals governants que facen el mateix i expliquen “per què la piscina continua tancada i per què van mentir amb terminis inassolibles per a guanyar vots”.

A la mateixa roda de premsa, la regidora socialista Beatriz Ferrando ha expressat la seua preocupació per la gestió de l’esport escolar i la falta de comunicació sobre la programació esportiva per al pròxim curs. “Les famílies utilitzen juliol i agost per planificar les activitats extraescolars, i la manca d’informació sobre l’esport escolar dificulta aquesta organització”, ha lamentat Ferrando. A més, ha criticat que aquest problema ja es va plantejar l’any passat sense cap millora per part de l’equip de govern.

D’altra banda, Ferrando ha celebrat que, després de mesos de propostes, les pistes del Marynton, de l’IES Joan Coromines i l’annex del pavelló estiguen ara plenes de xiquets i xiquetes cada tarda. No obstant això, ha instat el govern a seguir treballant per obrir també els patis dels col·legis, considerant-los espais clau per a fomentar un oci saludable i segur per a la joventut.

Finalment, el PSPV-PSOE de Benicarló ha reafirmat el seu compromís de continuar exercint una oposició responsable, amb l’objectiu de garantir el benestar dels veïns i veïnes de Benicarló. “El nostre objectiu és continuar oferint solucions que beneficien el conjunt de la ciutadania, especialment en àmbits tan importants com l’esport i l’educació”, ha conclòs Ferrando.