Podcast | Benicarló avança els contactes per a formalitzar l’agermanament amb Calahorra

Una delegació de Benicarló encapçalada per l’alcalde, Juanma Cerdá, i la regidora de Falles, Arantxa García, ha visitat recentment la localitat riojana de Calahorra per tal de formalitzar els contactes necessaris per a iniciar el tràmit d’agermanament entre les dos ciutats.

Les autoritats de Benicarló, que han estat acompanyades per les falleres majors de Benicarló i una àmplia representació del teixit faller de la ciutat, ha mantingut diverses reunions per avançar en el procés d’agermanament i han concretat els contactes necessaris per a dur a terme la signatura oficial que formalitzarà la unió entre les dos localitats.

Durant tres dies, la delegació benicarlanda ha estat rebuda per les autoritats locals, encapçalades per l’alcaldessa de Calahorra, Mónica Arceiz, i han participat en diversos actes oficials, com la processó dels Patrons i la missa a la catedral.

L’alcalde de Benicarló ha valorat molt positivament aquesta visita i ha expressat la seua satisfacció per l’acollida rebuda a Calahorra. «Aquest agermanament serà una realitat en breu i significarà l’inici d’una relació de col·laboració i intercanvi cultural, social i econòmic entre les nostres ciutats. Estem convençuts que aquest pas serà molt enriquidor per a les dos localitats i contribuirà a enfortir els vincles entre els nostres pobles», ha declarat.

Amb aquest agermanament, Benicarló busca fomentar l’intercanvi amb una ciutat de dimensions similars, on el sector primari també té gran importància, especialment el cultiu de la vinya, i amb una important riquesa patrimonial. «Amb Calahorra hem aconseguit crear uns llaços que han acabat unint les nostres ciutats per sempre», ha explicat l’alcalde en referència a la relació de 40 anys entre Calahorra i Benicarló amb motiu de les Falles.

De fet, va ser l’any 1984 quan un grup de calagurritanos es va desplaçar a Benicarló amb motiu de les Falles, convidats per la Falla El Caduf. Des d’aleshores, la relació ha anat creixent i s’ha traduït en nombrosos intercanvis entre les dos ciutats que han acabat creant un fort vincle d’amistat i cooperació.

Les converses entre els dos ajuntaments continuaran en les pròximes setmanes amb l’objectiu de fixar els detalls de la futura signatura de l’agermanament.