Podcast | Arranca una nova edició dels pressupostos participatius de Benicarló

La representant de l’Institut Mediterrani per al Desenvolupament Sostenible, Andrea Escrivà

El regidor de Participació Ciutadana, Álvaro París, ha presentat una nova edició dels pressupostos participatius de Benicarló, a través dels quals la ciutadania podrà plantejar propostes d’inversió al municipi per al Pressupost General 2024 de l’Ajuntament.

L’objectiu de l’estratègia de participació ciutadana, que compta amb una partida de 100.000 euros, «és conèixer les necessitats de la població i implicar la participació ciutadana en la presa de decisions i la destinació d’una part dels recursos públics», ha assenyalat el regidor.

La presentació de propostes estarà oberta des d’avui mateix i fins al 30 de setembre a través del web www.benicarloparticipa.es o a través del correu electrònic correu.participacio.ciutadana@benicarlo.org. Les propostes també es poden presentar presencialment per registre d’entrada, a la Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de la plaça del Doctor Pera, 4.

Un calendari complet fins al mes de desembre

Una vegada finalitzada la fase de presentació de propostes, un equip de tècnics municipals juntament amb els consells sectorials treballaran en l’anàlisi i la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes, i posteriorment començarà el període de votació.

Enguany, el termini per a votar serà de l’1 fins al 15 de novembre i hi podran participar les persones majors de 16 anys inscrites al Padró Municipal. Les votacions es podran fer en línia a través del web www.benicarloparticipa.es o presencialment al Mercat de Benicarló i a la Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

Serà al mes de desembre quan es presentaran públicament els projectes guanyadors d’aquesta edició.