La Diputació de Castelló intensifica els treballs de vigilància i fumigació de mosquits després del pas de la DANA per la província

La Diputació Provincial de Castelló ha intensificat els treballs de vigilància i fumigació de mosquits després del pas de la DANA per la província, la qual ha deixat importants acumulats en tot el territori castellonencs.

Les primeres actuacions s’han centrat en les zones del litoral de la província de Castelló, ja que és una de les zones amb major risc d’inundació, amb l’objectiu de “evitar que és convertisquen en focus de cria de mosquits”.

Així ho ha manifestat el diputat de Medi Natural, José María Andrés, qui ha assenyalat que “durant les primeres inspeccions en els municipis del litoral, els tècnics del servici de control de mosquits han observat l’eclosió de larves de mosquit de marjal”, per la qual cosa, immediatament, han procedit a la realització de tractaments larvicides.

“És fonamental que estos tractaments es realitzen en la major brevetat possible després de l’eclosió dels ous, atés que l’efectivitat del producte utilitzat és molt elevada enfront dels primers estats larvaris de mosquits, evitant així l’emergència de l’adult i les molèsties de la ciutadania”, ha destacat el diputat provincial.

En este sentit, José María Andrés, ha enaltit “la rapidesa i l’esforç” del servici de control de mosquits per a “evitar la proliferació de larves i l’eclosió dels mosquits” i “garantir la sanitat ambiental i la salut pública de la ciutadania de Castelló”, amb mètodes que actuen de manera directa sobre les larves.

El producte que utilitzen els tècnics del servici es tracta d’un larvicida biològic sobre la base de Bacillus thuringiensis, amb una alta eficàcia i especificitat en el control de les poblacions de mosquit, sent innòcua per a la resta de fauna i persones.

Durant els pròxims dies, tal com ha manifestat el diputat de Medi Natural, “es continuaran reforçant les labores d’inspecció i tractament en la zona litoral per a mitigar les poblacions de mosquits que puguen sorgir i mitigar així la seua incidència sobre la població”.

Per a això, des del servici prestat per la Diputació de Castelló, “es destinaran la totalitat dels equips disponibles cada dia per a donar atenció a tots els pobles litorals on és més crítica esta plaga”, ha explicat José María Andrés, qui ha afegit que “a mesura que es vaja normalitzant la situació en les àrees crítiques de litoral, es continuaran les actuacions en aquells tolls que hagen pogut quedar en la resta dels municipis prelitorals”.

“Des de la institució provincial continuarem treballant intensament per a pal·liar les molèsties que puguen generar la proliferació d’estos insectes, però, per a aconseguir-ho, la participació ciutadana és fonamental”, ha ressaltat el diputat José María Andrés.

Sobre aquest tema, des del servici de control de mosquits han recomanat a la població evitar acumulacions d’aigua en espais privats i mantindre netes les piscines i basses, més encara després d’unes pluges molt intenses com les esdevingudes estos dies i davant un dels mesos de major activitat de mosquit tigre. “És molt important la col·laboració de la ciutadania per a evitar la proliferació de focus de cria en espais privats”, ha rematat el diputat.