Podcast | Justícia signa amb Creu Roja un conveni perquè l’entitat aporti els seus recursos en situacions d’emergència

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i administracions públiques, ha signat un conveni de col·laboració amb la Creu Roja perquè l’entitat aporte els seus equips de resposta primerenca i d’ajuda psicològica en situacions de crisis i emergències.

L’acord s’ha materialitzat en la renovació d’un conveni que ha signat la consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, amb la secretària autonòmica de Creu Roja Espanyola en la Comunitat Valenciana, María Ruíz, pel qual la Generalitat aportarà, durant un any, 110.000 euros per a cobrir els costos de les activitats recollides en el pla d’acció anual de l’organització en aquest àmbit.

Segons ha explicat Pradas, gràcies al conveni de col·laboració “Creu Roja podrà aportar els seus recursos davant situacions de crisis o emergències”. La responsable d’Interior ha valorat positivament l’acord i ha assegurat que “per a la Generalitat és un autèntic honor poder subscriure aquest conveni amb una entitat amb aquest caire social i també assistencial”.

El conveni estableix que Creu Roja posarà a la disposició de la Generalitat el seu Centre Logístic d’Emergència, el seu Sistema d’Alerta Primerenca i els seus Equips Especialitzats de Resposta Immediata en Emergències (ERIE), entre els quals s’inclouen la instal·lació d’albergs provisionals en interiors, intervenció psicosocial, cerca i salvament aquàtic i terrestre o comunicacions.

A més, els Equips Especialitzats de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d’albergs provisionals podran establir els centres de recepció de persones evacuades a fi de cobrir les seues necessitats bàsiques, realitzar un registre d’aquestes persones, informar de l’evolució de la crisi i gestionar altres necessitats derivades de l’emergència, així com establir els espais d’allotjament temporal transitori.

L’acord subscrit també contempla el suport de Creu Roja Espanyola en les funcions que l’AVSRE ha assumit en matèria d’assistència a les víctimes d’accidents d’aviació civil i els seus familiars. Es preveu que l’entitat puga coordinar els equips de psicòlegs i treballadors socials mobilitzats per a actuar en una emergència o com a reforç dels recursos sanitaris.

El Pla anual d’acció incorpora també el desenvolupament d’accions formatives dirigides al personal de seguretat i emergències, i la participació de l’organització humanitària en els simulacres organitzats per l’AVSRE, així com la posada en marxa de campanyes d’informació i divulgació.