Podcast | El PSPV de Castelló culpa Mazón i Barrachina de les males dades de l’atur a l’agost per la seua onada de retallades en matèria d’ocupació

Declaracions de la vicesecretària general del PSPV-PSOE de Castelló, Merche Galí

La vicesecretària general del PSPV-PSOE de Castelló, Merche Galí, lamenta les dades negatives de l’atur a la província que deixa el mes d’agost, que considera són “el resultat lògic de la inacció” de Mazón a la Generalitat i de Marta Barrachina a la Diputació en matèria d’ocupació. Segons Galí, la situació de la Comunitat Valenciana i, en particular, de Castelló, en els primers llocs de destrucció d’ocupació i augment de l’atur a nivell nacional “és conseqüència directa de l’onada de retallades impulsades pels governs del PP”.

Galí, que també és diputada provincial, recorda que, en el cas de la Diputació de Castelló, la presidenta Marta Barrachina “sempre ha vetat totes les iniciatives proposades pel PSPV per a promoure la creació de llocs de treball a la província”. En l’altre costat, el Consell del PP ha ensorrat el pressupost de Labora en un 60% i ha posat en la diana també la formació, l’altre puntal per a la creació d’ocupació.

La socialista assenyala que, mentre l’atur continua creixent en sectors clau com la construcció, la indústria i els serveis, “l’única recepta que ofereixen els governs de dretes és la brega permanent amb el Govern central”, una estratègia que “per a res resol els problemes dels castellonencs i castellonenques”.

La diputada socialista insta Mazón i Barrachina a que “es posen a treballar i executen el pressupost que tenen sense utilitzar, i que recuperen els plans d’ocupació que tan bons resultats havien donat fins a la data”. “La situació de l’ocupació a la nostra província és greu i requereix d’un esforç real per part dels qui tenen la responsabilitat de governar”, ha conclòs.