L’Ajuntament de Vinaròs rep una ajuda de la Generalitat Valenciana per a la prevenció dels incendis forestals

La Regidoria de Medi Ambient informa que l’Ajuntament ha rebut una ajuda del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal de la Comunitat Valenciana per a posar en marxa mesures per a la prevenció dels incendis. Amb aquesta subvenció de 5.000€, el Govern Municipal ha previst executar durant aquest mes de setembre un nou tram de tallafoc d’1,15 hectàrees de superfície al Puig de la Misericòrdia.

El regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha indicat que aquesta actuació està inclosa dintre del Pla Local de Prevenció dels Incendis Forestals amb la finalitat d’evitar una ràpida propagació del foc per a protegir el patrimoni natural. En aquest sentit, assenyalava que “gràcies a disposar d’aquest document l’Ajuntament pot accedir a les ajudes que es posen en marxa des de la Generalitat, fonamentals per a poder executar totes les accions previstes en el Pla”.

En relació a les feines de creació d’un nou tram de tallafoc al Puig de la Misericòrdia, Molinero indicava que consistiran en la realització d’una aclarida, desbrossament i poda per a permetre el trànsit segur dels mitjans d’extinció en cas d’incendi.

Per acabar, el regidor recordava que queda totalment prohibit realitzar foc al Puig de la Misericòrdia fora dels llocs permesos, a més demanar civisme i precaució a l’hora de gaudir de la natura per evitar que qualsevol imprudència puga derivar en un incendi.