La Guàrdia Civil intercepta una embarcació fent pesca de cerco en fons prohibits a Vinaròs

La Guàrdia Civil ha interceptat una embarcació que estava realitzant pesca de cerco en zones prohibides, concretament en aigües de Vinaròs. Aquesta intervenció forma part dels serveis de vigilància i prevenció que el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Castelló està duent a terme per combatre la pesca il·legal en les aigües marítimes de la província.

Els fets van ocórrer quan els agents, a bord d’una de les seves patrulleres, van sorprendre l’embarcació en el moment que estaven aixecant la xarxa amb un cardumen de peixos. La majoria d’aquests eren exemplars de pagell (Pagellus erythrinus). Davant d’aquesta situació, els guàrdies civils van ordenar al patró del vaixell que alliberés el peix, ja que s’estava pescant en fons marins no autoritzats per a aquest tipus d’art. Segons la normativa vigent, en el subcalador mediterrani queda prohibit l’ús de xarxes de cerco en fons inferiors a 35 metres de profunditat.

Tot i que la major part dels peixos es va alliberar de forma immediata, alguns exemplars no van sobreviure i van quedar surant a la superfície. Aquesta situació evidencia els danys que pot ocasionar la pesca en zones no permeses.

Com a resultat de l’actuació, s’ha procedit a la denúncia corresponent al patró de l’embarcació, ja que s’estava cometent una infracció greu a la Llei de Pesca Marítima de l’Estat, en concordança amb l’Ordre APA/852/2023. Aquesta normativa regula les pràctiques pesqueres amb l’objectiu de protegir els ecosistemes marins i garantir una pesca sostenible. La Guàrdia Civil continuarà amb les seves tasques de vigilància per assegurar el compliment de la legislació i la preservació del medi marí.