Vinaròs impulsa la reconversió de la N-232 en autovia per millorar la seguretat i les comunicacions amb l’interior

L’Ajuntament de Vinaròs, liderat per l’alcaldessa María Dolores Miralles, ha manifestat la seva ferma aposta per la reconversió de la carretera Nacional 232 en l’autovia A-68. Aquesta transformació milloraria significativament les comunicacions entre Aragó, La Rioja i Navarra amb el Mediterrani, alhora que augmentaria la seguretat viària en una via que ha estat escenari de diversos accidents mortals recentment.

Miralles ha informat que ha mantingut converses amb l’alcalde d’Alcañiz, Miguel Ángel Estevan, qui ha proposat acollir a la seva localitat una reunió dels alcaldes dels municipis per on transcorre la N-232, des de Vinaròs fins a Saragossa. L’objectiu d’aquesta trobada seria crear una plataforma comuna per reivindicar la reconversió d’aquesta carretera en l’autovia A-68, un projecte ja iniciat des de Saragossa cap a Navarra.

La primera edil de Vinaròs ha subratllat que aquesta transformació no només milloraria la infraestructura viària i la seguretat, sinó que també beneficiaria els interessos turístics i industrials de Vinaròs, gràcies a una millor comunicació amb el nord del país.

Cal recordar que actualment es treballa en un tram d’autovia entre Saragossa i Fuentes de Ebro, i hi ha altres trams projectats fins al Ventas de Valdealgorfa, tots dins del territori aragonès. Tanmateix, pel que fa al pas de la carretera per la província de Castelló, no existeix cap projecte d’autovia, i el tram entre La Torreta i Morella es manté com una carretera convencional.

La reunió proposada per Estevan, que podria tenir lloc abans del 15 de setembre, pretén ressuscitar les converses iniciades durant la passada legislatura entre els alcaldes de Vinaròs, Morella i Alcañiz per abordar la problemàtica d’aquesta carretera i altres qüestions de transport que afecten les seves localitats.