Detingut a Tarragona després d’atracar un banc a Vinaròs i robar 100.000 euros

La Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra en un dispositiu conjunt han detingut a la província de Tarragona a un home hores després d’atracar amb arma de foc una sucursal bancària a Vinaròs, a Castelló, i portar-se més de 100.000 euros.

A última hora del matí d’aquest dimecres 28 d’agost, un home a la vista de tots va accedir a l’interior d’un establiment bancari en aquesta localitat. Mostrant una arma de foc va indicar als treballadors que es tractava d’un atracament i que no realitzaren cap moviment.

Quan una de les treballadores va intentar accionar el polsador de seguretat, l’atracador va tancar a tots els empleats en un dels despatxos i va obligar la directora de la sucursal a lliurar-li tots els diners en efectiu de la caixa forta i del caixer automàtic. L’autor va fugir del lloc amb el botí i els documents identificatius dels empleats amb la finalitat d’acoquinar-los i assegurar la seua fugida.

Una vegada obtinguda la imatge del presumpte autor del fet i després de les primeres indagacions que situaven el seu parador en la localitat d’Hospitalet de l’Infant, a Tarragona, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra de manera conjunta van establir un dispositiu de cerca. La coordinació entre tots dos cossos policials va culminar amb la identificació, localització i posterior detenció d’aquesta persona en la recepció de l’hotel en el qual s’allotjava quan es disposava a abandonar-lo.

Entre les seues pertinences els agents van trobar el botí sostret amb més de 100.000 euros, l’arma de foc utilitzada durant l’atracament -que va resultar ser una arma simulada-, una arma blanca de grans dimensions, la documentació personal dels empleats i la roba.

El detingut és un home de seixanta anys amb nombrosos antecedents policials per fets similars, al qual se li atribueixen els delictes de robatori amb violència amb arma de foc, lesions i detenció il·legal.

L’actuació ha estat realitzada per components de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló i Tarragona al costat de Mossos d’Esquadra de Terres de l’Ebre i Tarragona i la Policia Local de Vandellós i Hospitalet de l’Infant.

El detingut i les diligències han estat lliurades en els Jutjats de Vinaròs.