S’aconsegueix estabilitzar l’incendi de vegetació a l’AP-7 entre Benicàssim i Orpesa del Mar després de mobilitzar nombrosos efectius.

Un incendi de vegetació s’ha declarat al voltant de les sis, al marge de l’AP-7 entre Benicàssim i Orpesa del Mar. Segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers a través del seu compte de X, el foc s’ha iniciat, concretament, al quilòmetre 413 en sentit Castelló. Emergències de la Generalitat ha reclassificat ràpidament l’incident com a incendi forestal, situat al terme municipal d’Orpesa.

A la zona afectada, segons s’ha informat les set de la tarda, han treballat intensament nou mitjans aeris, sis dels quals són avions, set unitats dels Bombers Forestals de la Generalitat i cinc més del consorci provincial. També s’han mobilitzat una unitat de comandament, un coordinador forestal i una unitat de comandament dels bombers de la Diputació de Castelló per coordinar les tasques d’extinció.

El foc està dividit en tres focus diferents, un d’ells pròxim a terreny forestal i a la localitat de Benicàssim, fet que preocupa les autoritats locals. Tot i que les condicions meteorològiques no són especialment adverses, el vent de component est està afavorint que les flames continuen propagant-se per la ladera.

Malgrat aquesta situació, fonts del Consorci Provincial han declarat que no es creu que es tracte d’un incendi “excepcional” i confien que l’evolució siga favorable en les hores vinents. Tanmateix, les causes que han provocat aquest incendi encara no han estat determinades, mentre els equips d’extinció continuen treballant per controlar els tres focus i evitar que el foc es propague a altres zones forestals properes. Les autoritats locals han demanat a la població que seguisca les indicacions dels serveis d’emergència i evite acostar-se a la zona afectada. Segons han informat des del perfil de X del servei d’emergències, l’incendi s’ha estabilitzat al voltant de les 21.30 hores. Tot i això, encara queden treballant a la zona un coordinador forestal, dues dotacions de bombers de la Diputació i tres unitats de bombers forestals.