Torreblanca arriba a l’equador de les festes amb unes multitudinàries Paelles i exhibirà aquest dijous el bou de l’Ajuntament

· Tania Agut: “Esperem que la recta final de les festes continue funcionant tan bé com fins ara”

· Milers de veïns participaran hui en una de les jornades més multitudinàries com són les Paelles, i demà és una de les jornades estel·lars en la programació taurina

Torreblanca, 28 d’agost de 2024. Torreblanca ja ha arribat a l’equador de les festes després d’un intens començament en què les activitats per a tots els gustos han omplert tots els carrers i racons del municipi. Hui mateix, milers de persones es reuniran al voltant d’una de les grans tradicions, com és el Dia de les Paelles, que farà que la localitat siga, de nou, un exemple de germanor. Enguany s’han superat tots els rècords amb 2.465 participants inscrits en aquest dinar en 136 grups.

Aquest dijous, a més, dins de la programació taurina d’enguany, s’exhibirà a les 18:00 de la vesprada el bou anomenat Europeu, de la ramaderia La Jotera de Cabanes, patrocinat per l’Ajuntament de Torreblanca i el Patronat de Festes, que també serà embolat a la nit.

L’alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut, ha fet un balanç d’aquesta primera part de les festes i ha destacat que “l’alta participació, el respecte i les ganes de passar-ho bé estan marcant aquestes jornades, i estem segurs que, tant hui com en la recta final de les festes, continuarà sent de la mateixa manera”.

A més, l’alcaldessa ha recordat que “hem de continuar col·laborant tots des del respecte perquè les festes continuen funcionant i conciliant els festejos amb el respecte a tots”.

Per la seua banda, Joel Antoni Ausejo, regidor de Festes, ha volgut “agrair a tot l’equip del Patronat de Festes la feina que estan fent perquè enguany puguem tornar a gaudir d’unes festes variades i atractives, i que estan aconseguint que tot funcione perfectament”.

Cal recordar que enguany l’Ajuntament de Torreblanca ha recuperat algunes activitats que s’havien perdut com l’espectacle eqüestre, la programació d’un bou cerril des de l’Ajuntament, i iniciar un concurs de ramaderies per incentivar el sector taurí.

Les reines de les Festes Patronals 2024 són Edel Sanchis Ripollés i Pepa Fabregat Herrera, tal com van ser proclamades fa quasi un mes. També es va aprovar que la cort d’honor d’Edel Sanchis la conformen Claudia Ribes, Saray Herrera, Denisa Bona, Ainara Pajuelo, Laura Betoret, Raquel Marín i Vanessa Popescu, mentre que les dames infantils seran Ada Betoret, Carla Alonso, Alexia Cervera, Laia Marín, Lila Hamma, Júlia Vicente, Laia Padilla i Vega Roig.

**PROGRAMA DE FESTES SANT BARTOMEU 2024**

**DIMECRES 28 – PAELLES**

10:00 hores. Esmorzar popular, “torrà” al Ribet (plaça Jaume I).

10:00 hores. Activitat de maquillatge “Brilli-Brilli” per a crear un “look festivaler” al porxo de les Escoles.

12:00 hores. Entrada pel carrer Sant Antoni a càrrec de la ramaderia Fernando Mansilla. A continuació, prova de la mateixa ramaderia.

13:00 hores. Festa de les Paelles amenitzada per la Xaranga la Bomba Show de 13:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 17:00 h pel carrer Sant Antoni. Inscripcions a l’Oficina de Turisme del 16 al 26 d’agost.

17:30 hores. “Tardeo” a la plaça Ramón i Cajal (plaça de l’Església). Discomòbil X-SOUND amb el DJ JoeG.

18:30 hores. Exhibició de vaquetes enfundades a càrrec de la ramaderia Fernando Mansilla.

23:00 hores. Espectacle musical. Tribut a Rocío Jurado i Rocío Dúrcal.

**DIJOUS 29 – NIT REMEMBER**

10:00 hores. Esmorzar popular, “torrà” al Ribet (plaça Jaume I).

11:00 hores. Entrada amb bous mansos per a tots els públics pel carrer Sant Antoni en honor a Sant Bartomeu, a càrrec de la ramaderia Germán Vidal. Concentració davant del Metropol.

12:00 hores. Entrada pel carrer Sant Antoni a càrrec de la ramaderia Jaime Tàrrega “Lucas”. A continuació, prova de la mateixa ramaderia.

18:00 hores. Desencaixonada del bou cerril, anomenat “EUROPEO”, n.º 13, guarisme 0, de la ramaderia “La Jotera”, patrocinat per l’Ajuntament de Torreblanca.

A continuació, exhibició taurina participant en el concurs de ramaderies a càrrec de la ramaderia Los Cuevas. Durant l’exhibició es realitzarà un sorteig d’un pernil i tomates entre els carros i cadafals.

21:00 hores. Eixida a càrrec de la ramaderia Jaime Tàrrega “Lucas”.

A continuació, “ball de plaça” als “Quatre Cantons”.

23:00 hores. Embolada del bou cerril “EUROPEO”, embolat per la quadrilla “De taurinas maneras”

23:30 hores. Nit Remember amb l’actuació dels DJ’s locals i el DJ convidat Raúl Platero.

**DIVENDRES 30 – DISFRESSES**

10:00 hores. Esmorzar popular, “torrà” al Ribet (plaça Jaume I).

11:00 hores. Activitat infantil de Jocs Populars al porxo de les Escoles.

12:00 hores. Entrada pel carrer Sant Antoni a càrrec de la ramaderia Sergio Rua. A continuació, prova de la mateixa ramaderia.

18:00 hores. Exhibició taurina participant en el concurs de ramaderies a càrrec de la ramaderia Fernando Mansilla. Durant l’exhibició es realitzarà un sorteig d’un pernil i tomates entre els carros i cadafals.

Durant la mitja part, “Cagà del Manso” organitzada per l’associació Sant Antoni 2025.

20:30 hores. “Tardeo” a la carpa de l’A.C. Peña Taurina Torreblanca amb el grup “Los Simples”.

21:00 hores. Eixida a càrrec de la ramaderia Sergio Rua.

23:00 hores. Dos bous embolats de la ramaderia Miguel Parejo, embolats per les quadrilles “La Tenalla” i “El Garrit”

00:00 hores. Revetla amenitzada per l’orquestra THE LUXE.

A continuació, discomòbil The End.

**DISSABTE 31 – NIT EIVISSENCA**

10:00 hores. Esmorzar popular, sardina al Ribet (plaça Jaume I).

10:00 hores. Tobogan d’aigua al carrer Sant Cristòfol.

12:00 hores. Entrada pel carrer Sant Antoni a càrrec de la ramaderia Iván Messeguer. A continuació, prova de la mateixa ramaderia. En finalitzar la prova, l’A.C. Peña Taurina Torreblanca realitzarà una “globotà” a la carpa.

18:00 hores. Exhibició taurina participant en el concurs de ramaderies a càrrec de la ramaderia Miguel Parejo. Durant l’exhibició es farà un sorteig d’un pernil i tomates entre els carros i cadafals.

Durant la mitja part, bou alternatiu per als més menuts.

21:00 hores. Eixida a càrrec de la ramaderia Iván Messeguer. A continuació, “ball de plaça” als “Quatre Cantons”.

22:30 hores. Dos bous embolats de la ramaderia Fernando Mansilla, embolats per les quadrilles “El Cuadro” i “Hierro y arena”. A continuació, un bou embolat de la ramaderia Alberto Garrido embolat per la quadrilla “Emboladors Torreblanca”.

00:00 hores. Gran revetla amb temàtica eivissenca amenitzada per l’orquestra Valhalla.

A continuació, discomòbil.

**DIUMENGE 1 – FI DE FESTES**

10:00 hores. Esmorzar popular, “bou al tombet” al Ribet (plaça Jaume I).

12:00 hores. Entrada pel carrer Sant Antoni a càrrec de la ramaderia Alberto Garrido. A continuació, prova de la mateixa ramaderia.

18:00