Un any de presó per agredir sexualment una noia al carrer a Vinaròs

Un home ha estat condemnat a un any de presó per un delicte d’agressió sexual després de tocar els glutis d’una noia al carrer a Vinaròs, Castelló. A més de la pena de presó, el condemnat haurà de realitzar programes d’educació sexual. Els fets van tenir lloc quan l’home va apropar-se a la víctima i li va tocar els glutis en dues ocasions, sent la segona vegada amb més força i intensitat. La noia, visiblement alterada, va perseguir l’agressor, qui va fugir ràpidament del lloc.

Segons la sentència, un agent de la policia local que es trobava a la zona va observar la situació i va corroborar que l’home havia intentat abandonar el lloc de manera precipitada. Durant el judici, l’acusat va negar haver tocat la víctima en dues ocasions, al·legant que havia estat només un tocament i que va ser involuntari. No obstant això, tant la víctima com un testimoni van desmentir aquesta versió, confirmant que els tocaments havien estat dos i que la intenció de l’home era clara.

La defensa de l’acusat va recórrer la sentència davant l’Audiència Provincial de Castelló, que va confirmar la pena imposada, però va eliminar la mesura de llibertat vigilada de tres anys que s’havia inclòs en primera instància. A més, es va reduir de quatre a dos anys la prohibició de l’acusat de dur a terme activitats professionals que impliquin contacte amb menors d’edat.

Aquest cas posa de manifest la importància de denunciar qualsevol acte que atempti contra la llibertat sexual. La legislació vigent castiga aquests delictes amb penes que poden arribar fins als quatre anys de presó, reforçant així la protecció de les víctimes i recordant que només el consentiment explícit pot validar qualsevol mena de contacte físic.