Un total de 5.725 persones segueixen els 109 cursos de formació agrària de la Conselleria d’Agricultura en el primer semestre de 2024

Un total de 5.725 persones han seguit durant el primer semestre de 2024 els 109 cursos de formació agrària que ha impartit la Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca.

Les sessions formatives, destinades a personal del sector agropecuari, s’han desenvolupat en forma de cursos i jornades presencials i en cursos en línia a través de la plataforma Campus STT-formació agrària, integrant del projecte e-Formació de la Generalitat, en el marc del Pla Formatiu Anual.

Detalladament, 854 persones s’han seguit els 31 cursos de l’Estació Experimental Agrària (EEA) de Carcaixent, 493 persones han fet els 25 cursos programats en la EEA d’Elx/Elx, 270 persones han acabat els 21 cursos de la EEA de Vila-real i 155 persones han conclòs els vuit cursos iniciats en la EEA de Llutxent.

En la modalitat en línia, la més demandada, s’han programat 24 cursos, que han tingut una elevada acceptació, en inscriure’s un total de 3.953 persones.

Els cursos autoformativos i els cursos tutoritzats més demandats durant el primer semestre han estat els relatius a l’agricultura i la ramaderia ecològica i la prevenció de riscos laborals. També han suscitat un elevat interés els cursos presencials relatius a les noves tecnologies en l’agricultura (drons, xarxes socials i màrqueting) i l’agrocompostatge.

Per al segon semestre de 2024 existeixen disponibles cursos autoformativos sobre el sòl i la fertilització sostenible, l’agrocompostatge, bones pràctiques d’higiene en la producció primària agrícola i sobre ramaderia ecològica i agricultura ecològica.

L’accés al campus en línia pot realitzar-se a través del Portal Agrari en: EFORMACION: CAMPUS STT-FORMACIÓ AGRÀRIA.

Altres cursos presencials en les estacions experimentals agràries de la Conselleria i en línia es programaran i podran consultar-se també en el Portal Agrari en el següent enllaç: Pròxims cursos i jornades.

La programació dels cursos per estació experimental agrària per a l’any 2024 pot consultar-se en el següent enllaç: Pla formatiu.

Aquesta formació atorgarà als professionals del sector els coneixements necessaris per a dissenyar estratègies i models de negoci que milloren la competitivitat agrícola i la qualitat dels productes, d’acord amb polítiques de conservació i protecció del medi ambient, així com amb la necessària mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Mitjançant aquesta iniciativa també es pretén fomentar la iniciativa empresarial de joves i dones per a potenciar l’assentament i la fixació de la població i el relleu generacional.

La formació agrària compleix una funció estratègica en la preparació de les persones, en la millora de la competitivitat i en l’adaptació de les qualificacions professionals a les necessitats de l’entorn productiu.