Podcast Vídeo | Sant Jordi es converteix en la capital provincial de la música aquest dissabte amb el Maestrat Remember Festival

Una cita històrica. Després de setmanes escalfant motors, la localitat de Sant Jordi s’ha convertit en l’escenari de la presentació del Maestrat Remember Festival que convertirà a la localitat de Sant Jordi en el punt de trobada de la música remember aquest pròxim cap de setmana.

L’alcalde, Iván Sánchez Cifre, al costat de Tonet Marzà, DJ i responsable de l’organització, han donat els detalls d’aquest festival que aglutinarà a centenars de persones per a gaudir d’un cap de setmana amb la música, la festa i el bon ambient com a marca distintiva. No en va, el cartell de l’esdeveniment promet, ja que el pròxim 24 d’agost, en la part exterior del poliesportiu, es podrà gaudir de música mítica.

Els temes que sonaven en ‘temples’ com TNT, Piràmide, KDW, Sala 4, XL, Skrach, Terminal, Long Play, Xarxa 74, Òrbita La Fleca o Arsennal tenen una cita obligatòria per a gaudir del remember de tota una comarca a Sant Jordi.

L’alcalde, Iván Sánchez Cifre, ha explicat que “el fet que la nostra localitat vagi a acollir aquest festival de música ens converteix en una alternativa més d’oci com a referent de la zona i suposa, a més, multiplicar les oportunitats”.

No en va, la previsió és que siguen més de 500 persones de diferents localitats del Maestrat els que acuden a aquest festival de música, la qual cosa suposa un dels esdeveniments amb més afluència de públic de l’interior de la província. L’Ajuntament ha col·laborat amb l’organització perquè es garanteixin totes les mesures de seguretat i es desenvolupe l’acte sense incidents i de manera còmoda i adaptada a la normativa.

El primer edil assenyala que “posar el mapa de la música a Sant Jordi és important dins de l’aposta de diversificar la nostra economia a través del turisme i estar, a més, obert a diferents expressions culturals com a municipi acollidor i que vol que el municipi siga un referent de l’interior de la província i de la Comunitat Valenciana”.

Aposta pel turisme

Tant és així que l’Ajuntament de Sant Jordi continua fent passos ferms per a convertir el municipi en un referent turístic no sols del nord de la província de Castelló, sinó de la Comunitat Valenciana. Fruit d’aquest treball de l’equip de Govern, la Generalitat Valenciana concedia a Sant Jordi la distinció com a municipi turístic de rellevància de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’un reconeixement del més alt nivell a nivell autonòmic, que solament ostenten fins ara vuit municipis de la província de Castelló, i que uneix a una altra gran notícia com és el pròxim reconeixement de la Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, que ha volgut reconéixer el treball de l’equip de Turisme, amb l’edil Thomas Maier al capdavant, ha assegurat que “el reconeixement de Sant Jordi com a municipi de rellevància turística de la Comunitat Valenciana és un trampolí per al poble i per a totes les empreses del municipi. És un gran orgull per a l’equip de Govern i per a totes les veïnes i veïns del poble, però és especialment rellevant perquè, a partir d’ara, tots els negocis vinculats al sector turístic de Sant Jordi multiplicaran les seues oportunitats”.

Es tracta d’un distintiu que atorga Turisme als municipis amb un model de ciutat turística del futur, segons destaca la mateixa Generalitat Valenciana. Aquest distintiu significa un reconeixement a la proactivitat del municipi i per a obtenir-lo es combinen criteris objectius amb criteris qualitatius.

Mostra d’Oficis: Interés Turístic Autonòmic

Aquest anunci se suma al fet que la Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic. Es tracta d’una notícia molt esperada i que ha suposat ja en l’edició d’enguany un impuls en les visites d’aquesta mostra.

L’alcalde de Sant Jordi destaca que “es tracta de la mostra més gran de tota Espanya dedicada exclusivament als oficis artesanals i que es fa gràcies a la col·laboració d’associacions i veïns, que treballen durant tot l’any perquè puguem gaudir tots amb molts estands i de qualitat. Cal tenir en compte que es tracta dels dies més multitudinaris de tot l’any a Sant Jordi, ja que en aquest cap de setmana es concentren milers de visitants entre els veïns del poble i altres residents de la comarca, a més de turistes de tota Espanya”.

Nova web turística

L’Ajuntament de Sant Jordi ha redoblat la seua aposta pel turisme amb la presentació d’una nova web turística (https://santjorditurismo.com/) que posiciona al municipi com una referència del turisme rural i d’interior. Una clara aposta per la creació d’oportunitats i una finestra al món amb un clar posicionament en línia del municipi per a atreure noves visites.

L’alcalde, Iván Sánchez Cifre, ha explicat que “es tracta d’una mostra més del treball que estem fent per a convertir a Sant Jordi en el punt de trobada del turisme, en una opció preferent del turisme d’interior” el que supose “generar oportunitats i beneficis per al sector serveis i l’economia de la localitat”.

Tant és així que en la nova web de turisme es recull la immensa oferta turística de la localitat: les oliveres mil·lenàries, el turisme esportiu amb rutes cicloturísticas, per a senderistes, la mítica Ruta dels Artistes, així com el gran patrimoni natural i històric que posseeix la localitat.