Podcast | La Diputació de Castelló corona amb una “mascletà” la impactant dansa dels Torners de Morella

Marta Barrachina, Presidenta de la Diputació de Castelló
  • La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, aplaudix la majestuositat d’una jornada que inunda els carrers amb els retaules. “Música, tradició i color inunden una ciutat que mereix ser admirada”, afirma

  • La màxima autoritat provincial presa partix en el dia de l’ajuntament i del clergat que congrega als carrers de la ciutat a gegants, capgrossos, quadres bíblics i danses. “És un espectacle sorprenent, singular i excepcional”. “És exemple de tota la força de la nostra província”, afirma

 La Diputació Provincial de Castelló ha coronat hui amb una gran mascletà els actes que amb motiu del 55 Sexenni se celebren a Morella. La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha assistit a la jornada festiva des de primera hora del matí amb el desig “de gaudir de música, tradició i color, la bellesa que inunda una ciutat que mereix ser admirada”, ha manifestat la màxima autoritat provincial.

La jornada, dedicada a l’Ajuntament de Morella i al clergat, ha arrancat a les 10.00 hores amb una diana a càrrec dels Gaiters de Morella per a continuar amb una solemne missa pontifical en la basílica arxiprestal. Una litúrgia que ha entregat el testimoni a la festa al carrer amb gegants i capgrossos, quadres bíblics i danses. Els Torners han sigut protagonistes amb la seua típica dansa de la ciutat que ha provocat les majors ovacions entre els presents. Festa, música i color per a aconseguir “la bellesa en majúscules que captiva”, tal com ha manifestat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló.

“Morella pren el carrer per a expressar els seus sentiments, per a compartir les seues emocions, per a posar en valor la seua devoció per la Mare de Déu de Vallivana. El reconeixement exprés de l’agraïment a una imatge que durant segles ha sigut honrada pel seu poble i la tradició del qual perviu i es reforça amb cada Sexenni”, ha manifestat Marta Barrachina.

Per a la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, la gran mascletà que ha sigut a càrrec de la pirotècnia Germans Caballer i que finança la institució “és una mostra més del nostre suport, decidit i convençut, per tot el futur d’esta gran ciutat”. “Volem que continue creixent i ho faça amb eixa obstinació i esforç que malbaraten els seus gremis, el múscul imparable i incansable que fa gran a Morella”, ha conclòs la primera dona a presidir la Diputació de Castelló.