Podcast | El PSPV afirma que la deixadesa del govern del PP posa en perill el subministrament d’aigua potable a Tírig aquest estiu

Declaracions del portaveu del grup municipal socialista a Tírig, Avelí Roca

El portaveu del grup municipal socialista a Tírig, Avelí Roca ha denunciat que la deixadesa del govern municipal del PP que presideix Juan José Carreres ha posat en perill el subministrament d’aigua en el municipi aquest estiu.

Roca lamenta que Carreres no moguera un dit davant la recomanació que va efectuar el mes de març l’empresa  concessionària del servei d’aigua potable del municipi de canviar la bomba del pou de Les Coves des d’on se subministra aigua als dos municipis.

Segons el portaveu socialista a Tírig, la reunió es va celebrar a Les Coves de Vinromà amb l’assistència de l’alcaldessa d’aquest municipi Irma Povedano, l’alcalde de Tírig Juan José Carreres i un representant de l’empresa concessionària del servei d’aigua potable. El tècnic va informar que era necessari canviar la bomba del pou dels Coves que subministra l’aigua als dos municipis perquè havia baixat el nivell i es necessitava una màquina més potent per a extraure-la. A més els va indicar que el cost de l’operació era d’uns 120.000€ aproximadament. El mateix representant de l’empresa concessionària assenyale que si es posaven a treballar immediatament la bomba estaria canviada quan arribara l’estiu.

L’alcaldessa de les Coves va indicar al de Tírig que el més convenient seria que Carreres demanara ajuda a la Diputació, on governa el seu partit el PP. No obstant això han passat els mesos i Roca lamenta que no s’haja fet res per part de l’alcalde de Tírig i “l’angoixa va arribar quan obrim les aixetes de les cases i de les granges i no va eixir aigua, van haver de començar a portar aigua amb cisternes  del Consorci de Bombers que va alleujar la situació, però no és suficient. L’important és que es canvie la bomba del pou com més prompte millor i no es gaste més diners en cubes. En el pou de Les Coves hi ha aigua però l’alcalde de Tírig no ha fet res per a solucionar-ho malgrat l’avís de l’empresa concessionària el mes de març”.

Avelí Roca recorda que fa 40 anys, sent ell alcalde, es va construir la canalització des del pou dels Coves fins a Tírig amb una inversió de 150 milions de pts de l’any 1984 gràcies al finançament de la Generalitat presidida per Joan Lerma i la Diputació per Francisco Solsona. No obstant això “en els quasi 20 anys que governa el PP no s’ha fet res per millorar el proveïment d’aigua potable i s’ha viscut de rendes quan l’apropiat haguera sigut construir un pou en el municipi de Tírig. No han tingut gens d’interés”.

Roca critica que en la recent etapa del Govern de la Generalitat presidit per Ximo Puig s’han donat a Tírig, un municipi d’uns 400 habitants, importants subvencions d’un milió d’euros que s’han destinat a remodelar les escoles que no són excessivament antigues i a construir sis pisos d’iniciativa pública. “Però en cap moment entre les prioritats del PP ha estat fer un pou en el municipi assegurar l’aigua per al poble”.