Peníscola arriba a l’equador del seu Festival de Teatre al Carrer i trasllada les últimes funcions a Peñismar

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha fet un balanç “positiu” de la primera meitat de la XVII edició del Festival de Teatre al Carrer, celebrada durant el mes de juliol. Aquest esdeveniment, centrat en el públic familiar, s’ha desenvolupat en diversos espais emblemàtics de la ciutat, com el Passeig Marítim, just enfront de la ciutadella, i el Barri Antic, aportant una nova dimensió cultural a aquests escenaris.

El festival està organitzat per la companyia Scura Produccions, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, dins del Circuit Cultural Valencià. La programació va començar l’11 de juliol amb la representació de “La Selva”, que va captivar el públic amb la seva originalitat i creativitat. La segona sessió, “Corral Kaos”, es va celebrar el 18 de juliol, seguida per “Píxels” el dia 25. Aquestes primeres funcions han aconseguit atreure una gran assistència, demostrant l’interès del públic per aquesta iniciativa cultural.

Amb l’arribada del mes d’agost, el festival va traslladar les seves activitats a Peñismar, on la funció “Macroscopi”, el dia 8, va donar el tret de sortida a aquesta nova etapa. Les properes actuacions inclouen “Eco 21” el 22 d’agost i “Anorac” el dia 29, amb les quals es preveu continuar amb l’èxit assolit fins ara.

L’edil de Cultura, Lidia Herrero, ha destacat l’evolució positiva del festival, subratllant que “és un festival que creix any a any i que en aquesta edició afegeix aquesta nova seu al Passeig Marítim i el Barri Antic com a escenari”. Herrero ha expressat el seu optimisme pel futur d’aquesta nova ubicació, que ja ha demostrat el seu potencial amb una gran afluència de públic en la seva primera funció.