Ruth Sanz (PSPV-PSOE) assenyala les retallades del PP de Mazón com la causa de “l’estancament de l’ocupació” a Castelló

La portaveu del PSPV-PSOE de Castelló, Ruth Sanz, ha assenyalat aquest dissabte que “les retallades sense control de Mazón” en polítiques d’ocupació són la causa principal de l’estancament de l’ocupació a la província. Per a la dirigent socialista, aquesta situació és “una resposta lògica” del mercat laboral davant les polítiques del Consell del PP.

Sanz ha destacat que, mentre en el conjunt d’Espanya baixa l’atur “gràcies al treball d’un Govern que aposta per l’ocupació de manera activa, a la Comunitat Valenciana puja i a Castelló s’estanca amb un Consell de vacances permanents i obsessionat amb les retallades”. En aquest sentit, la diputada provincial ha recordat que els mesos d’estiu sempre solen oferir dades positives per la forta vinculació de la Comunitat amb el sector serveis, però enguany, “a conseqüència de la nul·la gestió de les polítiques d’ocupació per part de Mazón, més de 1.000 valencians i valencianes han caigut al juliol en les llistes de la desocupació”.

Ruth Sanz ha instat Mazón a desmantellar les seues retallades “i no l’educació i la sanitat públiques, com fa amb la seua motoserra”. “L’ocupació ha de ser sempre una prioritat. Hem de tornar a la senda de la plena ocupació que vam marcar els i les socialistes”, ha insistit. Referent a això, ha recordat que, sota la signatura de Mazón, s’han eliminat els programes ‘Avalem Experiència’, ‘Emdona’ i ‘Emdisc’, entre molts altres. “Les seues úniques aportacions a les polítiques d’ocupació són les retallades i els canvis estètics. L’única prioritat del PP és canviar-li el nom a Labora”.

Finalment, la portaveu socialista ha lamentat que anem a viure “un estiu en blanc per als nostres joves” a raó de la “retallada del 60% dels plans d’ocupació destinats a ells”. “Mazón s’ha acarnissat amb els aturats de llarga duració, dones i persones vulnerables eliminant o reduint els plans d’ocupació específics per a ells a la mínima expressió”. “És inacceptable”, ha conclòs.