La comarca dels Ports rebrà més de 607.000 euros per posar en valor el seu patrimoni

La comarca dels Ports serà beneficiada amb una inversió de més de 607.000 euros procedents de la Presidència de la Generalitat Valenciana, destinada a garantir la conservació i posada en valor del patrimoni de sis municipis. Aquesta inversió històrica suposa un pas endavant en la protecció dels tresors històrics de la zona, com ha assenyalat Jesús Ortí, secretari executiu del PPCS i responsable de la coordinació de la comarca dels Ports.

“Es tracta d’una aposta econòmica històrica per les nostres fortaleses patrimonials. Som una comarca plena de riquesa històrica i sabem que invertir en jaciments, castells i santuaris és garantia de desenvolupament, motor econòmic i dinamització turística,” ha afirmat Ortí. També ha destacat la “sensibilitat” del nou govern de Carlos Mazón, que ha demostrat una atenció especial a les necessitats del territori.

Els municipis beneficiats per aquesta operació econòmica són Castellfort, Herbers, Morella, Olocau del Rei, Portell de Morella i Sorita. En el cas de Morella, la intervenció, amb un import de 53.572,83 euros, es destinarà a millorar urgentment les condicions de l’aqüeducte de la ciutat, en el tram de Santa Llúcia. “Aquesta inversió és una nova bona notícia per a la nostra ciutat,” ha declarat Ortí, també portaveu del PP a Morella.

Sorita rebrà 150.000 euros per a l’adequació i renovació del Bé d’Interès Cultural del Santuari de la Balma. A Olocau del Rei, es destinaran 149.603,82 euros al projecte d’excavació, estudi i consolidació dels recintes superiors del castell.

A Castellfort, la Generalitat Valenciana invertirà 51.461,90 euros per a reformar la coberta del porxe de l’ermitori de la Mare de Déu de la Font. Portell de Morella rebrà 149.268,14 euros per a l’adequació de la grada i l’escenari del corro del castell. Finalment, a Herbers, els fons de 52.446,24 euros es destinaran a la recuperació de la sala noble del castell del Baró d’Herbers.

“Aquesta actuació posa en valor un altre tresor únic i constata el compromís del govern del canvi que presideix Carlos Mazón amb la nostra comarca,” ha conclòs Jesús Ortí.