Investigat un conductor que va donar positiu en alcohol i conduïa de forma temerària a l’AP-7 a Benicarló

Efectius pertanyents al Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil de Castelló han investigat el conductor d’un camió com a presumpte autor de “dos delictes Contra la Seguretat Viària” (per conduir de forma Manifestament Temerària i conduir sota la Influència de Begudes Alcohòliques).

Els fets van ocórrer el passat 20 de juliol, quan els agents van rebre trucades telefòniques de diversos conductors informant de la conducció anòmala d’un vehicle per l’AP-7. Alhora, una patrulla de Trànsit dels Mossos d’Esquadra va comunicar que circulava per l’autopista AP-7, sentit sud, darrere d’un vehicle articulat estranger, el conductor del qual realitzava una conducció irregular i en forma de “zig-zag”.

Per aquest motiu, les patrulles d’ambdós cossos policials van establir un dispositiu de seguretat per advertir del perill a la resta d’usuaris de la via i detenir el conductor temerari, que fins i tot va arribar a col·lidir contra la barrera de la calçada.

Quan els agents van aconseguir interceptar i aturar el camió al quilòmetre 357 de l’AP-7, terme municipal de Benicarló, van comprovar que el conductor presentava evidents símptomes de conduir sota els efectes de l’alcohol, donant una taxa d’alcohol delictiva. Per aquest motiu, va ser investigat per dos delictes contra la seguretat viària: conduir de forma manifestament temerària i sota la influència de begudes alcohòliques.

Les diligències instruïdes han estat lliurades al Jutjat de Guàrdia de Vinaròs (CS). La intervenció ha estat realitzada per efectius del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil de Castelló i Trànsit de la Regió Policial Terres de l’Ebre dels Mossos d’Esquadra.

Segons el Codi Penal, el tipus de delicte per conduir un vehicle a motor o un ciclomotor amb temeritat manifesta, posant en perill la vida o la integritat de les persones, pot comportar una pena de presó de sis mesos a dos anys, i privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per un període d’entre un i sis anys. El delicte per conduir sota la influència de begudes alcohòliques pot ser castigat amb una pena de presó de tres a sis mesos, una multa de sis a dotze mesos, o treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a noranta dies, i, en qualsevol cas, la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per un període d’entre un i quatre anys.

La Guàrdia Civil recorda la importància del compliment de les normes de trànsit, ja que comportaments com els aquí exposats posen en perill la vida i la integritat física dels conductors i usuaris de les vies, i agraeix la col·laboració ciutadana.

Per a més informació, poden contactar amb l’Oficina Perifèrica de Comunicació de la Guàrdia Civil, al telèfon 964.22.46.00, ext. 0620140 / 0620141 o al 628.140.650.