Castelló, gran beneficiada en les ajudes per a la posada en valor de castells i jaciments

La província de Castelló ha estat la gran beneficiada en la concessió d’ajudes per a la posada en valor de castells i jaciments d’àmbit autonòmic, tal com ha fet públic la Presidència de la Generalitat. Dels 62 municipis que rebran aquests fons, el 58%, un total de 36, formen part de la província de Castelló i percebran més de 4,2 milions d’euros per a dur a terme intervencions que blindin i protegeixin “el patrimoni que fa de la nostra una província única”.

Així ho ha considerat el secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, qui ha fet balanç d’una resolució que “demostra, una vegada més, la sensibilitat d’aquest Consell amb la província de Castelló. Dels 7.371.594,59 euros destinats a aquesta actuació, el 57,1%, un total de 4.216.263,12 euros, arribaran a la nostra província”. Invertir en aquests vestigis és garantia de futur per a l’interior de la província, tal com explica Aguilella, “i aprovar una suma tan elevada demostra l’ambició del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón”.

Amb fons que oscil·len entre els 150.000 euros i els 38.000, els 36 municipis de la província que es beneficiaran d’aquests fons són Jérica, Gaibiel, Pina de Montalgrao, Almedíjar, Azuébar, Castellnovo, Ayódar, Eslida, Vilanova d’Alcolea, Lucena, Serra Engarcerán, Artana, Xert, El Toro, Castellfort, Canet lo Roig, Portell de Morella, Herbers, Sueras, Bejís, Villamalur, Aín, Olocau, Vall de Almonacid, Geldo, Argelita, La Vilavella, Morella, Cervera del Maestre, Montán, Albocàsser, Cabanes, Zorita, Olocau del Rei, Traiguera i Xodos.

“Es tracta de poblacions majoritàriament de l’interior de la província de Castelló, per la qual cosa l’arribada d’aquests fons és un alè de vida no només per a garantir la intervenció en els seus jaciments i castells, atès que els pressupostos que gestionen són molt limitats. També ho és per a consolidar un patrimoni que, en la pràctica, és un incentiu per a l’arribada de turistes que greixen les economies del nostre món rural”, ha significat Aguilella.

L’interior, futur per a la província

Des del PP, ha conclòs el secretari general del PPCS, “continuarem defensant el nostre interior”. I prova d’això, ha declarat, “no només són aquests fons que arriben des de la Presidència de la Generalitat Valenciana. També ho és el dia a dia de la gestió que la nostra presidenta provincial, Marta Barrachina, exerceix des de la Diputació Provincial de Castelló, amb accions constants que han convertit l’interior de la província en la bandera de les polítiques que el PP implementa”, ha manifestat Aguilella.