Pobillecològics, millor oli ecològic de la província en el iii concurs d’AOVES de Castelló

Pobillecològics ha aconseguit el Premi al Millor Oli Ecològic de la província de Castelló amb la seva monovarietal Arbequina en la tercera edició del Concurs d’OOVES de Castelló, que impulsen la Diputació provincial i la Fundació Intercoop. A més a més, l’empresa calijona-traiguerina s’ha emportat el primer guardó al millor oli madur-dolç amb la monovarietal Nana en aquest destacat concurs que es va celebrar dimarts 30 de juliol a al Museu del Oli de Segorbe.

Per segon any consecutiu, Pobillecològics han estat nominats en el Concurs d’OOVES de Castelló, que premia els millors olis d’oliva verge extra de la província. El seu gerent, David Taus, ha mostrat la seua satisfacció davant el dos primers premis aconseguits, al millor Oli Ecològic de la província de Castelló  i al millor oli madur-dolç: “aquest concurs té com a objectiu incentivar la producció d’olis de qualitat a la nostra regió, comptant amb un jurat de renom, i és un concurs de referència, tant a nivell nacional com internacional. A més a més, aquests premis no només reconeixen la qualitat i el treball ben fet, sinó que també contribueixen a donar visibilitat als valors de l’agricultura local i dels productes de Pobillecològics”.

Paraules com resiliència, sobirania alimentària, sostenibilitat, ecologia, territori, tradició i família són adjectius que defineixen l’ideari de la firma calijona-traiguerina que encapçala Taus.

Pobill produeix cinc monovarietals, incloent-ne un d’oliveres mil·lenàries, defensant la recuperació de varietats històriques del Maestrat, mentre aposta per la innovació i diferenciació amb productes derivats de la cuina moderna, com caviars d’oli d’oliva, pols i melmelades d’oli d’oliva. Recentment han sorprès el mercat amb la introducció de farina i cremes de garrofa, amb l’objectiu de dignificar i posar en valor el cultiu d’aquesta tradicional llegum.

Pobillecològics es presenta com un exemple de qualitat, tradició i innovació en el món de l’oli d’oliva, creant un impacte positiu en la comunitat i en l’agricultura sostenible.