El Piromusical del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola obre agost seguint els compassos de Monteverdi, Händel i Purcell

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, organitzat per la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través del Institut Valencià de Cultura, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola, afronta la recta final de l’edició de 2024 i dona la benvinguda al mes d’agost amb el piromusical Foc Barroc! La pirotècnia Tomàs de Benicarló llança el tradicional castell de focs artificials que enguany seguirà els compassos d’obres de Monteverdi, Händel i Purcell.

El director del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola, Leonardo Marqués, ha destacat que “el piromusical del Festival és una de les activitats més multitudinàries i esperades de tot l’estiu a Peníscola” i ha remarcat que “aquest espectacle contribueix a aconseguir un dels objectius que ens plantegem que és el d’acostar la música clàssica i la cultura a un major número de públic”.

En aquest aspecte, Marquès també ha reiterat que “des de l’organització considerem fonamental obrir la música clàssica a la ciutadania i per això reforcem la programació destinada a un públic familiar al llarg del certamen” i ha recordat que “a més del piromusical hem inclòs l’activitat ‘L’arpa furtiva’ dirigida a públic infantil a partir de 6 anys”.

Programació

Després del piromusical, el Festival presenta els dos últims concerts de l’edició d’enguany amb ‘Gala barroca’ de Noves Veus del barroc i Ensemble barroc (2 d’agost); i el tancament amb ‘I si Versailles pogués parlar…’ de La Spagna (3 d’agost).

Venda d’entrades concerts

Les entrades per als concerts al Castell del Papa Lluna tenen un preu de 12 euros, i poden adquirir-se en la web, en les taquilles situades a la Casa de l’Aigua, i els dies de concert al Castell.