La Diputació de Castelló activa una nova línia d’ajudes per a impulsar el control poblacional de colònies felines en municipis de menys de 10.000 habitants

La Diputació Provincial de Castelló ha posat en marxa una nova línia d’ajudes destinada a impulsar el control poblacional de colònies felines en municipis de menys de 10.000 habitants. Aquesta iniciativa compta amb un pressupost de 130.000 euros i té com a objectiu que els ajuntaments puguen desenvolupar plans i projectes que contribueixin a una gestió ètica de les colònies felines.

El diputat de Medi Natural, José María Andrés, ha destacat la consciència de la Diputació sobre la problemàtica del control de les colònies felines i la proliferació de gats en municipis petits. “Per això, impulsem aquesta línia d’ajudes per ajudar-los en la gestió ètica de les colònies felines,” ha manifestat.

La nova normativa en matèria de protecció dels drets i benestar animal, la llei 2/2023, de 13 de març de Protecció, Benestar i Tinença d’Animals de companyia, estableix que les diputacions han d’atorgar subvencions als ajuntaments per al compliment de les finalitats de la llei. Així doncs, la Diputació ha activat la convocatòria d’ajudes per fomentar el benestar animal en municipis amb població igual o inferior a 10.000 habitants.

Andrés ha expressat que, com a “ajuntament d’ajuntaments,” la Diputació dona resposta a les necessitats dels pobles més petits per gestionar, controlar i fer seguiment de les colònies felines. Les subvencions es destinaran a la recollida d’animals abandonats, la custòdia, manteniment i assistència veterinària, així com a activitats de divulgació, educació i formació en protecció animal.

A més, es finançarà la implantació del mètode CER (captura, esterilització i retorn), la millora de les condicions de vida i alimentació dels gats, i la formació del personal municipal. La quantia de la subvenció podrà arribar fins al 90% en municipis de fins a 500 habitants, el 75% en municipis de 501 a 5.000 habitants, i el 50% en municipis de més de 5.000 habitants, amb una subvenció màxima de 2.000 euros per beneficiari, excepte en casos especials valorats per la comissió.