Canet lo Roig acull l’exposició ‘Rurals i amb Futur’ per impulsar l’ocupació rural

El Grup d’Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta i l’Ajuntament de Canet lo Roig han unit forces per fomentar l’ocupació i l’emprenedoria en l’àmbit rural. Amb aquest objectiu, els pròxims 3 i 4 d’agost, la localitat acollirà l’exposició ‘Rurals i amb Futur’, un esdeveniment que destaca casos d’èxit d’emprenedors rurals i mostra com aprofitar les eines que ofereix el GAL per emprendre amb èxit.

L’exposició, que ja ha visitat diversos municipis amb una gran acollida, es podrà visitar al Palau dels Capellans de Canet lo Roig, a la Capella dels Piquers, els dies 3 i 4 d’agost, de 18.00 a 20.00 hores. Aquesta iniciativa és part del programa d’exposicions itinerants impulsades pel GAL per donar a conèixer la feina realitzada en els darrers sis anys, que té com a objectiu dinamitzar les oportunitats econòmiques i l’ocupació en el territori rural.

Els objectius d’aquesta iniciativa, recolzada per l’Ajuntament de Canet lo Roig, inclouen millorar la qualitat de vida, fomentar l’emprenedoria i la competitivitat empresarial, preservar el patrimoni natural i cultural, i potenciar el turisme com un sector econòmic clau. L’alcaldessa de Canet lo Roig, Maria Ángeles Pallarés, ha agraït al president del GAL, Domingo Giner, per portar aquesta exposició al municipi. “És una oportunitat per als autònoms i emprenedors de crear o ampliar negocis. Estem orgullosos de tenir aquesta iniciativa al nostre poble”, ha destacat.

Per la seva banda, Domingo Giner ha subratllat que el lema ‘Rurals i amb Futur’ resumeix els objectius del GAL, que inclouen aprofitar la ruralitat amb una perspectiva moderna i innovadora per facilitar un futur ple d’oportunitats i més ocupació. “Volem multiplicar els emprenedors que es beneficien del nostre treball i de les ajudes que gestionem”, ha afirmat Giner.

Aquesta iniciativa està finançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i la Generalitat Valenciana. L’exposició itinerant busca potenciar els efectes positius del treball del GAL Maestrat Plana Alta per posicionar el territori rural com un lloc d’oportunitats i futur.