Alcossebre trenca records en ocupació aquest estiu

Alcossebre, un dels principals enclavaments turístics de la província de Castelló, està vivint un estiu espectacular. Segons les dades proporcionades per Alejandra Roca, regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert i Alcossebre, els mesos d’estiu estan donant molt bons resultats. “Nosaltres estem molt contents amb aquesta temporada d’estiu. Alcossebre està de moda, com diuen, i es reflecteixen les dades. Hem tingut durant el mes de juny una ocupació pràcticament del 85%, i és la primera vegada que podem donar aquestes dades. Ha estat un mes de juny molt bo quant a ocupació i el mes de juliol ho estem tancant amb una ocupació del 95%” ha informat Roca.

Aquest èxit s’atribueix a una estratègia turística que ha estat desenvolupada acuradament al llarg dels anys, centrada en la tranquil·litat, la naturalesa i la família. Alcossebre s’ha posicionat com un destí únic en la costa, amb un model urbanístic que limita la construcció a un màxim de quatre altures i preserva àmplies zones verdes i protegides, com el parc natural i la reserva marina dels Columbrets.

Activitats
La regidora Roca va destacar la importància de mantenir i cuidar aquest model turístic que tants fruits està donant. A més, l’Ajuntament, a través de les Regidories de Turisme, Cultura i Festes, ha preparat una àmplia varietat d’activitats per als veïns i visitants. Entre elles, destaquen les tradicionals revetlles itinerants dels divendres, conegudes com a “Sopar a la Fresca”, on els residents i turistes poden gaudir de sopars a l’aire lliure i música en diferents parts del poble.

El comerç local també està beneficiant-se d’aquest auge turístic. Els negocis en Alcossebre i Alcalà de Xivert han vist un notable increment en l’activitat econòmica, impulsat pel flux constant de visitants que, a més de gaudir de les platges i la naturalesa, també visiten punts d’interés com l’església, el campanar i el castell.

Més oferta

Respecte a la possibilitat d’ampliar l’oferta d’allotjaments, la regidora va subratllar que, encara que estan oberts a la construcció controlada de noves infraestructures sempre que hi haja terrenys privats disponibles, el model urbanístic d’Alcossebre continuarà respectant els límits i la conservació de la naturalesa que el caracteritzen.

Amb un estiu que promet continuar sent reeixit i activitats planificades fins a octubre, Alcossebre es consolida com una destinació turística de referència, oferint als seus visitants una experiència única i cuidada.