Sant Jordi acull la XXII Mostra d’Oficis Tradicionals amb la distinció de Festa d’Interès Turístic Autonòmic

La localitat de Sant Jordi es prepara per acollir els propers 3 i 4 d’agost la XXII edició de la Mostra d’Oficis Tradicionals, un esdeveniment que torna a convertir el municipi en un referent turístic. Enguany, la mostra compta amb la recent distinció de Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana, un reconeixement que destaca el seu valor cultural i turístic.

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, ha subratllat la importància d’aquesta edició: “Aquest any, i van 22 edicions, el municipi es transforma en un aparador de l’artesania i es retroba amb els seus orígens obrint els braços a veïns i visitants que vulguin gaudir d’aquesta magnífica mostra d’oficis que han conformat l’ADN de Sant Jordi i de les nostres terres”. La Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi és una de les més espectaculars de la província, acollint més de 100 artesans d’arreu d’Espanya, incloent-hi alfarers, capacers, picapedrers, silleros, formatgers, vidriers i fusters, entre d’altres. “Molts d’aquests oficis mostren el nostre passat i els nostres orígens, i la Mostra de Sant Jordi és una manera de conèixer la tradició artesanal més autòctona”, explica el primer edil.

Aquest esdeveniment se celebra als carrers de la localitat, coneguda pel seu ric patrimoni i qualitat de vida, que combina modernitat amb tradició. Els horaris seran el dissabte 3 d’agost de 11.00 a 13.30 hores i de 17.30 a 23.00 hores, i el diumenge 4 d’agost de 11.00 a 13.30 hores i de 17.30 a 21.00 hores.

Entre les novetats d’enguany, destaca un tren turístic gratuït que connectarà les zones d’aparcament amb el recinte de la mostra. A més, durant tot el dia, hi haurà una zona gastronòmica a la Plaça Major, amb una caseta de la Fira d’Abril i una taverna al Fosar Vell, oferint productes de la comarca del Maestrat i de tota la província de Castelló.

A més, l’alcalde ha recordat que “aquest és el primer any que la Mostra compta amb la declaració de Festa d’Interès Turístic Autonòmic després del treball realitzat per l’Ajuntament”, un reconeixement que augmentarà la projecció i protecció de l’esdeveniment.

La programació de la Mostra inclou activitats diverses com el volteig de campanes, actuacions musicals i espectacles folklòrics, destacant l’actuació del Cuadro flamenco i el tribut a Estopa.