Podcast | El president del GAL Maestrat Plana Alta, elegit president de la Xarxa Autonòmica de Grup d’Acció Local

Declaracions del president del Grup d’Acció Local, Domingo Giner

Domingo Giner, president del Grup d’Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta, ha estat elegit com a nou president de REVADER, la Xarxa Autonòmica de Grups d’Acció Local. Aquest càrrec, fins ara ocupat per José Luis Salón, president del GAL Rurabe, suposa un nou repte per al GAL Maestrat Plana Alta, ja que haurà de liderar les accions d’aquests grups en el territori.

REVADER és una federació que agrupa 11 grups d’acció local de la Comunitat Valenciana, cinc d’ells de la província de Castelló. L’objectiu d’aquesta federació és cooperar i coordinar les accions dels seus membres per a ser més eficaços en el desenvolupament sostenible dels territoris rurals, majoritàriament comarques d’interior i despoblades.

“Es tracta d’una oportunitat per seguir liderant la necessitat d’accions en el territori rural, de l’interior i de les grans oportunitats que es poden crear compartint experiències, sinergies i idees”, explica Giner. “Encara que cada territori té unes singularitats específiques, compartim reptes de futur similars, com lluitar contra la despoblació, protegir el territori i generar oportunitats empresarials i de futur”.

El GAL Maestrat Plana Alta Leader 1420, creat el juny de 2016, inclou 24 municipis i 18 entitats, com ajuntaments i diverses associacions. Entre els municipis representats hi ha Benlloc, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Les Coves de Vinromà, La Jana, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Rossell, La Salzadella, San Rafael del Río, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, La Serratella, Sierra Engarcerán, Tírig, La Torre d’En Doménec, Traiguera, Vall d’Alba, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i Xert. El GAL Maestrat Plana Alta Leader 1420 actua com a fòrum de debat i cerca de consens per al desenvolupament rural, gestionant programes públics i privats, i sensibilitzant les Administracions Públiques i agents socioeconòmics sobre les potencialitats del territori. A més, promou la conservació del patrimoni cultural, històric i natural de la comarca, afavorint la dinamització social i la cooperació institucional.

Amb aquest nou lideratge, Giner i la federació REVADER esperen continuar avançant en la vertebració d’un desenvolupament rural consensuat entre tots els agents implicats.