Els Premis AOVE de la Diputació de Castelló sumen atractiu i incrementen un 64,28% el nombre de participants

La Diputació Provincial de Castelló, en col·laboració amb la Fundació Intercoop, ha donat inici a una nova edició del premi a la qualitat dels Olis d’Oliva Verge Extra (AOVE) per a la campanya 2023-2024. Aquest certamen reconeix la qualitat dels olis elaborats a partir d’olives de les comarques castellonenques.

Enguany, la competició ha rebut una gran acollida amb la participació d’11 empreses i 23 AOVE, superant les xifres de l’any anterior, que comptava amb 8 empreses i 14 AOVE participants. La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha destacat l’increment en la participació i ha elogiat els productors d’Oli d’Oliva Verge Extra per la seva dedicació a mantenir viu un sector econòmic fonamental per a la província. Segons Barrachina, aquest esforç posiciona Castelló al mapa per la seva qualitat, excel·lència i diferenciació.

La presidenta també ha ressaltat la notable qualitat dels olis produïts a les comarques de Castelló. Després de la recepció de candidatures i la deliberació del jurat, el Museu de l’Oli de Segorbe acollirà l’acte de lliurament dels premis el proper dimarts 30 de juliol. En aquesta edició, els 23 AOVE participants aspiren a guanyar en diverses categories, amb la representació de les comarques Alt Maestrat, Plana Alta, Alto Palancia i Baix Maestrat.

Es premiaran els millors AOVE en les categories de frutat verd amarg, frutat dolç, millor AOVE ecològic, i millor AOVE monovarietal de varietat autòctona de Castelló. A més, aquesta tercera edició introdueix per primera vegada un premi per a restaurants, reconeixent el més implicat en la utilització i difusió de l’AOVE de Castelló.

Amb aquests guardons, la Diputació de Castelló posa en relleu la necessitat de reconèixer i valorar el segell de sabor castellonenc, donant suport als productors i promocionant l’oli d’oliva com a senyal d’identitat i excel·lència de la província.