L’òpera ‘Il combattimento di Tancredi e Clorinda’ i el concert de Cafè Zimmerman arriben aquesta setmana al Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola, prossegueix la seua programació amb la proposta del grup francés Cafè Zimmermann i la segona de les òperes d’aquesta 29a edició, ‘Il combattimento di Tancredi e Clorinda’ de Monteverdi, de la mà d’Ensemble Contratemps.

El cèlebre grup Cafè Zimmermann arriba fins al pati d’Armes del Castell de Peníscola el dilluns 29 de juliol, a les 22.30 hores, per a iniciar setmana en el Festival amb un programa compost per peces de Telemann i composicions de la família Bach.

Aquesta formació, fundada en 1999, és considerada com una de les grans agrupacions que difonen el barroc per tota Europa. Així mateix, cal destacar que el grup adquireix el seu nom precisament del local de la localitat alemanya de Leipzig ‘Cafè Zimmermann‘, on es van estrenar moltes cantates i obres instrumentals de Johann Sebastian Bach.

D’altra banda, els catalans Ensemble Contratemps interpretaran el dimarts 30 de juliol, a les 22.30 hores, la segona de les òperes programades en aquesta edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola. L’òpera ‘Il Combatimentto di Tancredi e Clorinda’ de Claudio Monteverdi, en versió escenificada, és un espectacle dirigit a tots els públics. Ensemble Contratemps realitza una divertida i fresca versió, en la qual a més de virtuosisme musical i vocal, no falten bufons i bon humor.

Programació

Després del concert de Cafè Zimermann i Ensemble Contratemps, el Festival prossegueix amb ‘Vides paral·leles. Vivaldi & Bach’, amb l’Orquestra Barroca de Sevilla (31 de juliol); ‘Gala barroca’, amb Noves Veus del Barroc i Ensemble Barroc (2 d’agost); i el tancament amb ‘I si Versailles pogués parlar…’ de La Spagna (3 d’agost).

A més dels concerts de pagament i de l’espectacle familiar ‘L’arpa furtiva’, que podrà veure’s fins al 31 de juliol, l’1 d’agost tindrà lloc un gran piromusical a la Platja Nord.

Venda d’entrades concerts

Les entrades per als concerts al Castell del Papa Lluna tenen un preu de 12 euros, i poden adquirir-se en la web, en les taquilles situades a la Casa de l’Aigua, i els dies de concert al Castell.

La 29a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola compta amb la web ivc.gva.es i un perfil en RRSS, @ivcantigabarroca amb tota la informació de les actuacions i venda d’entrades.