La Policia Local de Benicarló Impulsa la Seguretat Viària entre els Joves

En un esforç per millorar la seguretat viària i la convivència a les vies públiques, la Policia Local de Benicarló ha realitzat una sèrie de xarrades dirigides als alumnes de 4t, 5é i 6é del CEIP Mestre Francesc Catalán i als estudiants de 3r d’ESO dels IES Ramón Cid, La Salle i Joan Coromines. Aquesta iniciativa ha involucrat aproximadament 425 alumnes de diversos centres escolars de la ciutat.

Les sessions de formació s’han centrat en els joves que comencen a utilitzar mitjans de transport com bicicletes, patinets elèctrics (VMP) i ciclomotors per als seus desplaçaments diaris. Amb l’objectiu de fomentar hàbits segurs i responsables, els agents de la Policia han proporcionat informació clau sobre la circulació en àmbits urbans.

Durant les xarrades, s’han destacat aspectes fonamentals com la necessitat de conèixer i respectar els senyals de trànsit, així com identificar els llocs per on està prohibit circular. Un dels punts més importants ha estat la prohibició d’usar el telèfon mòbil i els auriculars mentre es condueix qualsevol tipus de vehicle, amb l’objectiu de reduir les distraccions i els riscos d’accidents.

A més, s’ha fet especial èmfasi en l’ús del casc i altres elements de protecció, subratllant la seva importància per garantir la seguretat personal durant la conducció. Els agents també han recalcat la necessitat de respectar els altres usuaris de les vies per promoure una convivència harmoniosa.

L’objectiu principal d’aquestes jornades ha estat conscienciar als joves sobre la importància de ser conductors i vianants responsables, respectuosos amb les normes de trànsit. Amb aquesta iniciativa, la Policia Local de Benicarló espera contribuir a un futur més segur i exemplar per a tota la comunitat, on els vials es gaudeixin de manera segura i respectuosa.