Vinaròs amb Gaza en un acte protesta pels xiquets assassinats realitzat a la platja del Fortí

Vinaròs ha estat l’escenari d’una emotiva protesta en solidaritat amb Gaza, organitzada a la platja del Fortí aquest 22 de juliol. L’acte ha reunir centenars de persones que han volgut expressar el seu rebuig davant la violència que pateix la població palestina, especialment els infants.

A l’espigó s’han pogut veure dues banderes palestines i una gran pancarta amb la llegenda “SOS Gaza”. També hi ha hagut una pilota de futbol i quatre cossos que representaven els nens morts a Gaza durant l’atac israelià de juliol de 2014. Els nens homenatjats eren Ismail Baker, de 9 anys; Aed Bakr i Zacaría Bakr, de 10 anys; i Mohamed Bakr, d’11 anys. Aquest quartet de nens va ser assassinat a les 15:30 hores per un dron israelià mentre jugaven a futbol a la platja.

El futbol, per als nens de Gaza, és molt més que un passatemps. Representa un moment de consol i alleujament enmig del setge imposat per l’ocupació, un breu parèntesi de diversió en un context de violència i angoixa. El cas dels nens Bakr, enregistrat per una càmera francesa, va ser arxivat pel Tribunal Suprem israelià sota l’excusa de confusió amb membres de Hamas, sense cap sanció per als responsables.

Recentment, Israel va llançar una bomba de 115 kg sobre una escola de la UNRWA on es jugava un partit de futbol juvenil, assassinant 29 persones, gairebé la meitat d’elles nens. Des d’octubre, la xifra de víctimes a Gaza s’apropa a 38.000, amb un 70% de dones i nens. Cada dia, 10 nens pateixen amputacions i cada 10 minuts, un nen o nena és assassinat. En només 5 mesos, Israel ha assassinat més nens que en totes les guerres del món dels darrers 4 anys. UNICEF denuncia aquest infanticidi, mentre que els governs occidentals, en lloc de condemnar la violència, continuen venent i comprant armes a Israel. La protesta a Vinaròs ha estat un clar missatge de condemna i solidaritat amb les víctimes innocents.