Podcast Vídeo | L’Ajuntament de Sant Jordi presenta una programació ambiciosa per a les Festes Majors de 2024

L’Ajuntament de Sant Jordi ha completat una programació molt ambiciosa per celebrar les seues Festes Majors de 2024, que comencen aquest divendres 19 de juliol i finalitzaran el dia 28. Els espectacles taurins acaparen gran part del protagonisme de més de mig centenar d’activitats programades, encara que també hi ha actuacions musicals cada dia i activitats gastronòmiques durant totes les festes, per fer-les tan participatives com sigui possible.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “hem invertit en aquests onze dies de festes per preparar una programació de gran qualitat, amb actes molt cuidats, gràcies a la col·laboració d’associacions, voluntaris, i l’equip de Govern, amb la regidora de Festes, Lara Cruselles, al capdavant. Tenim quatre vesprades de bous amb ramaderies importantíssimes i cinc nits amb orquestres de primer nivell. Precisament la nostra aposta per les orquestres ha donat molta fama a Sant Jordi i ve molta gent de fora a participar en les revetlles, la qual cosa ha fet que l’Ajuntament, enguany, després de la prova pilot de l’any passat, passés les revetlles, discomòbil i esdeveniments similars a l’annex del poliesportiu, a la pista de futbol sala. És un tema no només que hi càpiga més gent, sinó de seguretat i per cuidar el descans dels veïns. Convidem a tothom a gaudir d’aquesta programació amb amics i familiars i a conéixer l’hospitalitat de Sant Jordi”.

Una jornada especial serà el dijous 25 de juliol, quan se celebra la festivitat de Santiago Apòstol i un “Homenatge als Nostres Majors”. Aquell dia se celebra la tradicional Processó i Solemne Missa.

També hi ha previstes nombroses actuacions i activitats pensades tant per als adolescents com per als xiquets i xiquetes que es troben al poble aquells dies. De fet, fins i tot s’ha programat un dia especial per a ells el dimarts vinent.

El programa de les Festes Majors de 2024 presenta una àmplia i variada programació taurina amb l’entrada de bous, quatre matins de prova, també hi haurà diverses vesprades de bous, un concurs de ramaderies en cinc vesprades, diversos bous embolats i un ampli programa que ha organitzat la penya taurina per al dissabte 27 de juliol. Per tercer any consecutiu es torna a fer l’Entrada de Cavalls i Bous, on es recrearà l’antic recorregut que feien els bous des del parc natural del Bovalar fins al centre del poble el diumenge 28 de juliol.

Els joves també tenen el seu espai en la programació, amb quatre magnífiques orquestres els caps de setmana, diverses festes joves amb discomòbil i una festa eivissenca. De la mateixa manera, el dimecres 24 es commemora el Dia de la Dona Jordienca.

Però l’essència de les festes de Sant Jordi encara estarà present amb aquests actes que tanta gent atreuen, com el concurs de paelles el dissabte 20, el sopar de la fideuada el diumenge 21, el berenar d’homenatge als majors amb l’actuació d’una orquestra el dijous 25 i la degustació de la cuina local organitzada per l’associació d’ames de casa, que aquest any celebren ja la 26 edició i que és un dels actes amb més participació de totes les Festes Majors.

Lara Cruselles, regidora de Festes, ha destacat “l’aportació de col·lectius com els campaners, els cuiners o les ames de casa, entre altres, per ajudar al fet que aquestes festes siguen un èxit. Podrem gaudir d’actes solemnes, actes lúdics, orquestres de renom i ramaderies de qualitat”.

La programació de les Festes Majors 2024 a Sant Jordi és:

Dijous 18 de juliol

20.00 hores. A la Plaça Major es procedirà a la col·locació de barreres i cadafals. En acabar el muntatge del recinte taurí, es farà un berenar per a tots els assistents. La Cooperativa Agrícola San Isidro donarà l’oli.
Divendres 19 de juliol.

13.00 hores. Tradicional volteig de campanes a càrrec de la Colla Amics de les Campanes, els quals des de la torre del campanar efectuaran el llançament de carcasses. I d’aquesta manera anunciaran l’inici de les Festes Majors 2024.
22.30 hores. A l’Avinguda José Soriano Ramos, davant l’Arc dels Germans Barberà, tindrà lloc la GALA DE PROCLAMACIÓ de les Reines de les Festes Majors 2024. Presentaran l’acte Cintia Capafons López i Iker Collado Beltrán, i amenitzarà la gala l’Associació Musical Sant Jordi. A continuació, tindrà lloc la Proclamació Oficial de l’inici de les Festes Majors 2024, a càrrec de l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre. Seguidament, a l’annex del Poliesportiu, les Reines, amb els seus respectius acompanyants, començaran al ball a càrrec de la magnífica orquestra PASARELA. I en acabar el Ball, DISCOMÒBIL Nighttology World.
Dissabte 20 de juliol.

12.00 hores. A l’esplanada de les piscines municipals, preparació dels focs per al XXII CONCURS DE PAELLES. L’Ajuntament facilitarà a tots els participants la llenya i l’arròs, i la Cooperativa Agrícola Sant Isidre donarà l’oli per a l’elaboració de les paelles.
13.30 hores. Degustació de les paelles per part d’un Jurat Qualificador, el qual atorgarà els següents premis: 1r premi: 150 €, patrocinat per Jardins Lázaro S.L. 2n premi: 90 €. Patrocinat per Sant Jordo Buzo, S.L. 3r premi: 60 €. Patrocinat per LodeSancho. L’ajuntament oferirà un obsequi a tots els participants, que consistirà en una peça d’embotit.
19.00 hores. ENTRADA DE BOUETS INFANTIL amb bous de carretons, iniciant el recorregut al Carrer Capelleta fins a la Plaça Major. En acabar l’entrada, els retalls infantils, l’anellament i el bou embolat infantil, es farà un detall a tots els xiquets i xiquetes participants, per cortesia de l’Ajuntament de Sant Jordi.
19.30 hores. TRADICIONAL ENTRADA DE VAQUES. Ramaderia: Fernando Mansilla (Torreblanca). A continuació, BOU EMBOLAT. Ramaderia: Fernando Mansilla (Torreblanca).
00.00 hores. Ball a l’annex del poliesportiu amb la magnífica Orquestra NUEVA ETAPA. En acabar el ball, DISCOMÒBIL Nighttology World.
Diumenge 21 de juliol.

12.00 hores. I TÍPICA ENTRADA “PROVA”. Ramaderia: Fernando Mansilla.
18.00 hores. CONCURS DE RAMADERIES. Ramaderia: Paloma. Acompanyarà el festeig taurí l’Associació Musical Sant Jordi.
22.00 hores. A l’annex del poliesportiu municipal FIDEUÀ POPULAR organitzada i patrocinada per l’Ajuntament de Sant Jordi. Amenitzarà la nit el grup PIMIENTA MOLIDA. En acabar, DISCOMÒBIL Nighttology World. Preu del sopar per a no abonats 12 €.
Dilluns 22 de juliol. DIA DEL XIQUET I DE LA XIQUETA.

11.00 a 15.00 hores. A les piscines municipals, PARC AQUÀTIC SLALOM per als més atrevits i inflables terrestres per als més petits.
12.00 hores. Esmorzar per a tots els xiquets i xiquetes assistents, organitzat i patrocinat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Jordi.
20.00 hores. A l’annex del poliesportiu tindrà lloc la XXVI Edició de l’EXPOSICIÓ I DEGUSTACIÓ DE LA CUINA LOCAL, amb plats típics elaborats per les Amas de casa. Organitza: l’Associació d’Ames de casa “La Llar” i patrocina l’Ajuntament de Sant Jordi. A continuació, actuarà el grup de teatre local “ALS POSTRES“.