Desmantellada una plantació de marihuana a Alcalà de Xivert amb tres detinguts

La Guàrdia Civil d’Alcalà de Xivert, en coordinació amb les Patrulles de la Companyia de la Guàrdia Civil de Vinaròs, ha dut a terme l’explotació de l'”Operació REGALFARÍ”, que ha culminat amb la detenció de tres persones per la seva presumpta implicació en delictes de cultiu, elaboració i tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar a finals d’abril, quan els agents van localitzar una plantació de cànnabis (marihuana) a la localitat d’Alcalà de Xivert. A partir d’aquí, es van realitzar nombroses recerques per obtenir dades relatives a les finques utilitzades per al cultiu de la droga. Quan els agents van dur a terme vigilàncies discretes per monitoritzar els possibles autors, van descobrir a tres homes que s’encarregaven de la collita. Aquests individus, organitzats de forma jeràrquica, distribuïen les seves funcions i, des de primera hora del matí, realitzaven les tasques de treball i cura de la plantació, la major part de la qual es trobava en estat de floració. A més, recollien els cabdells de marihuana obtinguts de les plantes i les substituïen per altres noves per iniciar el seu cicle de creixement.

Els agents també van localitzar un petit refugi on aquestes persones vivien i disposaven de tot el necessari per cobrir les necessitats bàsiques durant la seva estada, evitant així ser vistos per la població.

En l’explotació de l’operació, a més de la detenció dels presumptes autors, la Guàrdia Civil va confiscar més de 1.000 plantes de marihuana en diferents estats de floració, així com 90 plantes que s’estaven assecant en la barraca utilitzada com a assecador, d’on es van poder extreure 20 quilograms de cabdells de marihuana. A més, es van trobar 6 sacs de plàstic amb cabdells a granel de la mateixa droga amb un pes de 40 quilograms, aquests últims preparats per a la seva distribució.

Les diligències instruïdes, juntament amb els detinguts, van ser entregades al Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Vinaròs, que va decretar l’ingrés a presó dels tres detinguts.