Podcast | Plena Temporada de síndria per la cooperativa Benihort, preveu recuperar el seu volum de 8 milions de kg

Amb l’arribada del mes de juliol, la campanya de síndria ha fet els seus primers passos a Benihort i un molt bon producte és el que ja està comercialitzant en els primers dies de la temporada. Recuperar els volums de producció de fa dos anys i comercialitzar 8 milions de quilos de síndria ratllada sense llavors és l’objectiu que s’ha marcat la cooperativa de Benicarló, a més d’oferir un producte excel·lent que satisfaci les expectatives dels consumidors, tant nacionals com europeus.

La qualitat distingeix la fruita que cultiva i comercialitza Benihort, que aquesta temporada espera recuperar els rendiments de producció habituals, després dels volums baixos de collita registrats en les dues anteriors campanyes, deguts a condicions meteorològiques adverses. La favorable climatologia de la primavera recolza una producció d’excel·lència, sempre i quan el temps segueixi acompanyant.

La cooperativa produeix aquesta fruita 100% de proximitat durant els mesos de juliol i agost. Pel volum de producció, la síndria és el cultiu més important de Benihort en l’època estival i el 2023 va representar el 24% de la producció d’hortalisses de l’empresa benicarlanda.

La síndria de Benihort, que es caracteritza per ser molt dolça, de pell ratllada i sense llavors, es comercialitza amb una gran varietat de calibres que cobreixen les necessitats, tant del mercat nacional com de l’exportació. “La síndria és una de les fruites més apreciades de l’estiu i, mentre que a Europa es decanten per calibres mitjans, és a dir, aprecien les peces d’entre 4 i 6 quilos, el mercat nacional es decanta per fruits més grans, d’entre 6 a 10 quilos”, detalla el responsable de distribució i exportació de Benihort Hortalisses, Sebastián Torres.

Més d’un 50% del volum de la síndria de Benicarló va dirigida a l’exportació. Destins com França, Alemanya, Polònia, Holanda, així com països de l’Est i del Nord d’Europa són els seus principals compradors. Es comercialitzarà, tant amb marca Benihort, com amb el segell específic de client, com és el cas de les etiquetes de diferents supermercats que confien en el seu producte. “La professionalització de la síndria que cultivem està present en tota la cadena de producció, partint del treball de les nostres sòcies i socis, tècnics, i talladors especialitzats, selecció en magatzem i transport i equip de comercialització”, assegura Torres.

Una part de la producció de la síndria Benihort està certificada amb Globalgap, principal norma amb reconeixement internacional per a la producció agropecuària. Per la seva part, el magatzem de la cooperativa compleix també amb els requisits de BRC Food i IFS Food.