LA UNIÓ, AVA-ASAJA i CCPV-COAG es mobilitzen contra la gestió de la Conselleria d’Agricultura

 

Les principals organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana, LA UNIÓ Llauradora i Ramadera, la Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA) i CCPV-COAG, han convocat una concentració de protesta conjunta demà divendres 21 de juny davant les portes de la Conselleria d’Agricultura a València. Aquesta mobilització, que començarà a les 11 hores, pretén expressar el malestar generalitzat per la gestió que ha dut a terme l’equip de la Conselleria durant el seu primer any de legislatura sota la direcció de Vox.

Les organitzacions agràries critiquen que, tot i les bones paraules de l’equip de la Conselleria, s’han materialitzat pocs fets i realitats concretes. Denuncien que moltes de les ajudes promeses no han estat publicades ni concedides, deixant desprotegits els agricultors i ramaders davant els greus efectes de la sequera que afecta la regió.

Segons les associacions, la Conselleria d’Agricultura ha demostrat ser un organisme “ineficaç, ineficient i irrellevant en el conjunt de la Generalitat”. Insisteixen en la necessitat d’un major suport i una millor gestió per part del govern autonòmic per tal de permetre al sector agrari i al món rural de la Comunitat Valenciana superar la crisi que afecta la major part de cultius i sectors ramaders.

Entre les reivindicacions de LA UNIÓ, AVA-ASAJA i CCPV-COAG destaca l’agilització de les ajudes promeses i la implementació de mesures urgents per a mitigar els efectes de la sequera. Sol·liciten, entre altres coses, l’establiment d’una línia d’ajudes per a compensar la pèrdua de rendiments en sectors especialment afectats com la vinya, el raïm de taula, l’olivar, la fruita seca, les fruites d’os, el cereal, la ramaderia extensiva i l’apicultura. També demanen suport per a les entitats de regadiu, que han vist incrementar els seus costos energètics.

L’objectiu de la protesta és pressionar perquè es prenguin mesures reals i efectives que permetin al sector agrari fer front als reptes actuals i futurs. Les organitzacions agràries esperen que aquesta mobilització serveixi com a toc d’atenció per a la Conselleria d’Agricultura i la Generalitat, ressaltant la importància de la seva implicació en el suport i desenvolupament d’un sector clau per a l’economia i la sostenibilitat del món rural valencià.

La concentració prevista per demà serà una mostra del descontentament i la frustració de centenars d’agricultors i ramaders, que esperen una resposta contundent i compromesa per part de les autoritats competents. La unió de les tres organitzacions en aquesta protesta conjunta subratlla la gravetat de la situació i la urgència de trobar solucions efectives per a garantir la supervivència i el futur del sector agrari a la Comunitat Valenciana.