Podcast | Ana Besalduch denuncia que només s’han convocat 14 línies de subvencions de les 106 existents per al sector agrari en la Comunitat.

 

La portaveu socialista d’Agricultura en les Corts, Ana Besalduch, alerta que el Consell de Mazón tan sols ha convocat un 10% de les ajudes previstes en els pressupostos: “estem acabant el mes de juny i solament s’han convocat 14 línies de subvencions de les 106 existents i d’algunes únicament s’han publicat les bases, ni tan sols la resolució”.

 El PSPV secundarà la manifestació del divendres d’AVA-ASAJA i La Unió perquè “es justifica davant la greu crisi que està patint el camp valencià, amb pèrdues calculades de 73 milions d’euros, i davant la inacció del Consell de Mazón, el Conseller d’Agricultura del qual va anunciar una partida d’ajudes per a pal·liar la sequera que no es troba en els pressupostos“.

 Besalduch adverteix que la Conselleria “no està fent res per a assegurar l’aigua al bestiar” malgrat ser coneixedora de la situació des de fa mesos: “les basses estan absolutament buides i han sigut incapaces de gestionar perquè arribés l’aigua,

la qual cosa podria haver-se fet perfectament amb empreses públiques fa tres mesos“.