Alcalà-Alcossebre coordina el dispositiu de seguretat per a la Nit de Sant Joan i la temporada estival

  • L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha celebrat avui una junta local de seguretat per establir els protocols de coordinació i planificar accions conjuntes entre la Policia Local i la Guàrdia Civil.

La reunió ha estat presidida per la subdelegada del Govern, Antonia García Valls, i ha comptat amb la presència del coronel cap de la Guàrdia Civil de Castelló, Ángel Gil Redondo, l’alcalde Francisco Juan, la regidora de Policia, María Agut, i altres comandaments de la Guàrdia Civil i la Policia Local.

Durant la junta, s’ha acordat el dispositiu de seguretat per a la celebració de la Nit de Sant Joan, que tindrà lloc el pròxim 23 de juny. Com en anys anteriors, es desplegarà un gran nombre d’efectius de la Policia Local i la Guàrdia Civil al llarg de tota la franja litoral, amb una especial atenció als espais on es faran fogueres. A més, la Guàrdia Civil establirà un servei extraordinari des de l’àmbit marítim per garantir la seguretat a les zones costaneres.

De cara a la temporada estival, l’Ajuntament ha insistit en la necessitat d’intensificar les accions preventives contra la venda ambulant il·legal, sol·licitant el suport de la Guàrdia Civil per reforçar les tasques de la Policia Local. S’ha destacat la bona coordinació existent en els dispositius de seguretat desplegats durant els mesos d’estiu a Alcossebre, especialment en esdeveniments com el mercat ambulant.

Un altre aspecte valorat molt positivament ha estat la coordinació en la vigilància de l’àmbit rural, que ha permès pràcticament erradicar els robatoris en l’entorn agrari. L’alcalde Francisco Juan ha agraït la col·laboració constant entre la Policia Local i la Guàrdia Civil, que ha facilitat la resolució de delictes gràcies a l’intercanvi de dades, com les obtingudes a través de les càmeres de videovigilància instal·lades per l’Ajuntament, i la posada en marxa de dispositius conjunts.

El coronel cap de la Guàrdia Civil, Ángel Gil Redondo, ha destacat que a la localitat s’ha aconseguit un índex del 50% d’esclariment de fets delictius, superant la mitjana provincial. Aquesta xifra posa en relleu l’eficàcia de la coordinació entre les forces de seguretat i la importància de mantenir aquesta sintonia per garantir la seguretat i el benestar de tots els habitants i visitants d’Alcalà-Alcossebre durant els propers mesos.