Bombers de Castelló s’entrenen per a rescatar en riuades amb nou equipament

  • El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha conclòs amb èxit un intens curs de formació destinat a tot el seu personal, enfocat especialment en les tècniques de rescat en aigües en moviment, com les que poden ocórrer durant inundacions o riuades.
  • El diputat de Bombers, David Vicente, ha destacat la importància d’aquesta preparació especialitzada, necessària per a respondre eficaçment davant de situacions d’emergència causades per episodis meteorològics extrems, com les DANA que afecten regularment la província.

El curs, que s’ha desenvolupat durant deu jornades teoricopràctiques a Montanejos, ha inclòs la pràctica intensiva de tècniques de progressió i seguretat en aigües vives. Aquesta formació ha estat realitzada amb el nou equipament de rescat en aigües braves recentment adquirit per tots els quatre parcs de bombers professionals de la província, millorant així la capacitat de resposta en cas d’incident.

“Amb aquesta iniciativa, assegurem que tots els bombers estiguin preparats per intervenir en qualsevol part de la província i en qualsevol moment de l’any”, va afirmar el diputat Vicente, subratllant la importància d’incrementar la seguretat i l’eficàcia en les operacions de rescat. Fins ara, l’equipament específic per a aquest tipus d’intervencions només estava disponible a la Unitat de Rescat Aquàtic (URA), però ara es troba disponible per a tots els bombers professionals.

La necessitat d’aquesta formació especialitzada es fa evident donada la naturalesa imprevisible de les inundacions i riuades, situacions que requereixen un alt nivell de preparació i coordinació. “A vegades, hi ha múltiples situacions de rescat que no poden ser ateses simultàniament per la URA, per la qual cosa és crucial que tot el personal estigui capacitats per intervenir”, va afegir Vicente.

Amb aquest pas, el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló reafirma el seu compromís amb la seguretat i el benestar dels habitants de la regió, garantint una resposta eficient davant de qualsevol emergència causada per fenòmens meteorològics adversos. Aquesta iniciativa no només millora les habilitats dels bombers, sinó que també augmenta la confiança de la comunitat en la capacitat de resposta dels serveis d’emergència locals.