Els escolars de Peníscola gaudeixen d’activitats nàutiques gràcies a la col·laboració de la regidoria d’esports

  • Els xiquets i xiquetes de cinqué i sisé curs de Primària del CEIP Jaime Sanz de Peníscola, així com els de primer i segon de Secundària de l’IES Alfred Ayza, estan gaudint al llarg d’aquest mes de juny d’unes setmanes dedicades a la mar, gràcies a una iniciativa impulsada pels centres educatius i recolzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Peníscola.

Aquesta col·laboració, que compta amb un finançament de 5000€ per part de l’Ajuntament, permet als alumnes participar en una sèrie d’activitats nàutiques que es realitzen dins del marc de les classes d’educació física. La iniciativa, que enguany arriba amb força, ha estat rebuda amb entusiasme tant per l’alumnat com pel personal docent.

“És una iniciativa extraordinària del centre amb la qual podem compartir amb els més xicotets les possibilitats esportives que ens ofereix el nostre litoral. Tenim una platja enorme, accessible, equipada i amb una oferta variada en activitats nàutiques”, ha destacat la regidora de les àrees d’Educació i Esports, Dolo Bayarri.

L’activitat compta amb la col·laboració de l’equip de professionals de Watermelon Experience, qui s’encarreguen de dirigir les activitats nàutiques per als alumnes. Els escolars tenen l’oportunitat d’aprendre i gaudir d’activitats com paddle surf, kayak i altres esports relacionats amb el mar, fomentant així no només l’activitat física sinó també el respecte i el coneixement del medi marítim.

La regidora ha felicitat la direcció del centre educatiu per la continuïtat i èxit d’aquesta iniciativa, destacant la importància d’oferir als alumnes experiències educatives que van més enllà de l’aula i que promouen un estil de vida actiu i saludable. “Aquestes activitats són una gran oportunitat per als nostres joves, no només per a mantenir-se actius sinó també per a descobrir i apreciar el meravellós entorn natural que tenim a Peníscola”, ha afegit Bayarri.

Amb aquesta aportació econòmica i la col·laboració organitzativa, l’Ajuntament de Peníscola reafirma el seu compromís amb l’educació i l’esport, creant sinergies entre les diferents institucions i entitats locals per a oferir als escolars activitats enriquidores i variades. Al voltant de 200 alumnes participen en aquesta iniciativa, gaudint de jornades a l’aire lliure i adquirint habilitats que els seran útils en el futur.

Aquesta proposta no només fomenta l’activitat física entre els joves sinó que també contribueix a desenvolupar valors com la cooperació, el respecte pel medi ambient i l’amor pel mar, elements essencials en la formació integral dels alumnes. Peníscola continua així apostant per una educació completa i de qualitat, amb activitats que complementen el currículum acadèmic i que ofereixen experiències úniques als seus estudiants.