Peníscola es prepara per a una revetla de Sant Joan amb foc i pólvora

La Regidoria de Festes de Peníscola està ultimant els detalls per a la celebració de la nit més màgica de l’any, la revetla de Sant Joan. Aquesta festivitat, que se celebrarà la nit del 23 al 24 de juny, promet ser un esdeveniment inoblidable amb una programació carregada d’activitats tradicionals i espectacles pirotècnics.

L’àrea de Festes està treballant en estreta col·laboració amb els diferents serveis municipals per a coordinar els actes i garantir una celebració segura i divertida per a tots els assistents. Amb bones dades d’ocupació esperades, la ciutat de Peníscola es prepara per acollir un gran nombre de visitants que es desplaçaran fins a la platja per compartir l’encesa de la foguera a mitjanit.

La nit començarà amb el ritual de foc, una tradició arrelada que simbolitza la purificació i el renaixement. A mitjanit, s’encendrà la foguera, i després d’aquest emotiu moment, els cels de Peníscola s’il·luminaran amb un espectacular espectacle de focs artificials. Els focs artificials són un dels moments més esperats de la nit, oferint un desplegament de llums i colors que captivarà a tots els presents.

Després del ritual de foc i els focs artificials, els assistents es dirigiran al mar per a prendre el tradicional bany nocturn. Aquest bany és una altra de les tradicions de la nit de Sant Joan, on els participants aprofiten l’ocasió per fer desitjos i deixar enrere tot allò negatiu, donant la benvinguda a l’estiu amb energia renovada.

A més, el passeig de la platja Sud es convertirà en un escenari musical per a la tradicional cantada d’havaneres. Aquesta activitat complementarà la programació de la nit, oferint un ambient festiu i cultural. Les havaneres, amb les seves melodies nostàlgiques i plenes d’història, aportaran un toc especial a la celebració, creant una atmosfera única a la vora del mar.

La Regidoria de Festes ha destacat la importància de mantenir les tradicions vives i implicar tota la comunitat en la celebració. “Estem treballant per a oferir una nit màgica i segura per a tots. La revetla de Sant Joan és una oportunitat per a gaudir de les nostres tradicions, reunir-nos amb amics i família i donar la benvinguda a l’estiu d’una manera especial”, ha afirmat la regidora de Festes.

Peníscola es prepara així per a una revetla de Sant Joan que, amb foc, pólvora i música, promet ser una experiència inoblidable per a tots els que s’hi acostin.