Alcalà-Alcossebre forma part del nou fòrum de municipis de costa de la Comunitat Valenciana

L’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha participat en la primera trobada del Fòrum de Municipis de Costa de la Comunitat Valenciana, celebrada ahir a Borriana. Aquest nou grup, creat a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, té com a objectiu pressionar el Govern central per a la realització urgent de les obres pendents de regeneració del litoral, així com millorar la comunicació i atenció als Ajuntaments afectats.

Francisco Juan va expressar una valoració molt positiva sobre aquesta primera reunió, destacant la importància de la creació d’un front comú entre els municipis amb problemàtiques similars. “Haver sigut capaços de crear un front comú de tots els municipis que tenim problemàtiques similars ens permet sol·licitar solucions conjuntes al Govern central”, va assenyalar l’Alcalde. També va subratllar la necessitat urgent d’actuacions significatives per protegir el litoral i frenar la seua erosió, remarcant que “portem molts anys sense que el Govern central realitze actuacions de rellevància i són necessàries obres importants”.

La trobada va comptar amb la presència destacada de la Consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, i es va aprofitar per tractar la futura llei de protecció i ordenació de la costa de la Generalitat Valenciana. Francisco Juan va posar èmfasi en la necessitat d’una llei que protegeixi la costa de manera realista, sense perjudicar els drets dels propietaris, contràriament a l’anterior Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL). “Era necessària una llei que protegís la nostra costa però de manera realista i sense llevar drets als propietaris, com feia el PATIVEL”, va afirmar.

El Fòrum de Municipis de Costa es configura així com una plataforma de diàleg i pressió política, amb la intenció de coordinar esforços i demandes de les localitats costaneres davant les autoritats centrals. Aquesta primera trobada marca l’inici d’una col·laboració més estreta entre els municipis afectats per la degradació del litoral, amb l’esperança que les seves veus unides aconsegueixin impulsar les actuacions necessàries per a la preservació del litoral valencià.

Aquesta iniciativa arriba en un moment crucial, en què la degradació del litoral amenaça no només els ecosistemes naturals, sinó també l’activitat econòmica i turística de les zones costaneres. Amb la participació activa de representants locals com Francisco Juan, es busca donar visibilitat a aquestes problemàtiques i exigir una resposta eficaç i immediata per part del Govern central.